fredag 8 mars 2013

En helt vanlig (svensk) dag i NYC

Igår snöade det lite. I natt snöade det lite mer. Och i morse snöade det som tusan. En helt vanlig dag i Sverige. Fast i New York. Typiskt nog var det idag som jag skulle åka över halva NY på möte nere i Brooklyn. Dessutom ett ställe jag aldrig varit på förut vilket oftast betyder en hel del kartletande och vandrande hit och dit. Först pulsade vi till dotterns skola och tillbaka. Det som normalt tar ca 35 minuter, tog idag närmare en timme. Mycket snö, mycket slask och så halkande bilar som man måste akta sig för. Vinterdäck, vad är det?

Tunnelbanan downtown gick riktigt snabbt och smidigt. Det var i Brooklyn som det gick lite värre. Inte så farligt om det inte snöat och blåst så mycket. Upptäckte också att mina skor heller inte var vattentäta där jag vandrade bland okända gator i Brooklyn. Snön blåste i motvind så jag var tvungen att sätta på mig huvan och gå med böjd rygg framåt för att inte få massa snö i ansiktet vilket också försvårade letandet lite. Som tur är har jag relativt gott lokalsinne och det visade sig, efter att ha frågat några medmänniskor, att jag var på rätt väg. Detta, tillsammans med gudsända Google maps, gjorde att det gick ganska bra ändå.

På vägen hem i tunnelbanan ser jag en poster med reklam för hemleverans av varor. Och gissa vad jag såg?

Längst fram, syns knapp på bilden, så är det ett paket Gevalia kaffe!

Eftersom jag ändå var i "närheten" av Sockerbit, den svenska godisaffären, tog jag en sväng förbi där. Himmelriket! Svensk radio som spelade, mycket svenskt godis och just nu var det fyllt med påskägg...Som att kliva in i Sverige. Fast med amerikanska priser. Huva! Det blev i alla fall lite smått och gott.4
Lite dajm och kexchoklad till maken. 

Godispåsen till mig. Sötare än karamellkungen.

Påsen var enorm. Men mitt "byte" bara lite på botten.
Påskmust!
Inte illa! Jag är mycket nöjd...Kanske sparar godiset till Mellon imorgon :) Varför inte köra 100% svenskt en dag som imorgon?

8 kommentarer:

Husfrun sa...

Men å, en svensk godisbutik i Amerekat :) en guldgruva.

Saltistjejen sa...

Visst är Sockerbit fantastiskt!!!! SÅ HÄRLIGT!!!
Lite dyrt men det är det värt. Man är ju inte där så ofta....
Kram!!

Monica sa...

Det låter gott med liter godis efter en sån dag eller om du sparar lite till mellon. Vi tänkte också slå till med en påskmust till den:-), vi väntade med att köpa för risken är överhängande:-) att vi dricker upp hela stora flaskan så jag vill hellre hitta de där småflaskorna, de är precis bra i mängd. Och så gott det är ibland med en must! Bra att du hittade lite att njuta av efter det snövädret:-)

Marina sa...

Vilken underbar grej med en svensk godisaffär - vill ha!!!

iaz sa...

Låter härligt att det finns en svensk godisaffär. Precis perfekt ibland när man säkert får sån längt efter det godis man alltid innan brukade äta. Perfekt till Mello. Vem hejar du på? Kram!

Steel City Anna sa...

Saknar påskmust! Nu vågar jag inte försöka med Ikea ens, kan ju vara både häst och bajs i den, eller hästbajs kanske :)

Malin sa...

Svenskt smågodis är aldrig fel. Vi bor iallafall väldigt nära IKEA här. Såpass att vi lätt kan åka och äta lunch t ex. Det gjorde vi igår då barnen hade halvdag. Ett flertal föräldrar och en massa barn. Det var ju roligt.
Hoppas att du mår bra och jag är nyfiken på hur det skall gå med jobbet när barnet är fött? Som bekant är de inte mycket för föräldraledighet i det här landet.

Viktkamp sa...

roligt med en sån butik =)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...