söndag 3 mars 2013

Rädd

Jag tycker faktiskt nästan att det är lite läskigt med våren! Nästan varje år är det samma sak när livet återvänder efter vintern. Plötsligt är det ljust tidigt på morgonen, det är visst soligare än det är mulet under dagen...ögonen hinner inte vänja sig vid ljuset i samma hastighet som det återkommer. Jag känner mig lite som en vampyr som "glömt" att lägga sig vid soluppgången.

Inte bara ljuset, men även värmen. Hur var det nu man skulle klä sig i medelvarmt klimat? Vinterjacka är på tok för varmt ena dagen, och andra dagen är det perfekt. Vinterskor eller vårskor? Mössa eller inte? Svårt!

Och de där konstiga ljuden som man hör...de där små flygande djuren. Fåglar ja! Kvitter på morgonkvisten. Det tar en stund innan man fattar vad det är för ljud som är så välbekant men ändå inte...

De nya lukterna som infinner sig. Plötsligt luktar hundbajset! Och sanden som lagts ut under vintern sopas bort och skapar små sandstormar här och var som också har sin distinkta lukt. Numera är det en "vårlukt" det med. Det bästa är väl i alla fall när blommorna och gräset kommer ordentligt. Årets första "nyklippt-gräs-lukt" är svår att slå!

Och så sist men inte minst; den där känslan av "måste" och "borde". Att man "borde" vara ute nu och "passa" på. Vår och sommar är ju så kort. Det mesta regnar bort. Kanske inte här i Nev Jork, men i Svärje. Ut, ut, ut...frisk luft, nyttig sol och "passa" på...

Nästan tvingande. Läskigt.

9 kommentarer:

Monica sa...

Visst känns det kort när den väl kommer den där våren och kanske sommaren efter sedan. Men vi försöker lägga bort alla måsten nu tycker jag och här väntar vi fortfarande, var ju EN dag med vår bara, nu är det svinkallt igen. Njut du bara om du kan, det är verkligen skönt med lite mer värme än det är här. Vi halkar ännu omkring på den knöggliga isen:-). Och väntar...ha det så bra!

Anneli sa...

Fast ändå är det helt underbart när våren väl kommer :)

Marina sa...

Våren är ljuvlig! (Och när jag tänker efter har alla årstider något visst...) Och det där med dofter, där får man försöka sålla

Saltistjejen sa...

Haha! Fast själv älskar jag när ljuset återvänder! Och då kylan får ge vika. Att slippa dra på sig alla dessa tjocka ytterkläder. och kanske ännu mer slippa dra på DOTTERN (som inte gillar ytterkläder) varma kläder. Det är skönt att kunna sticka fötterna direkt i sandaler eller flipflops och abra gå ut. Tycker jag.
Men visst, jag känner heller inte riktigt samma tvång att gå ut "och ta vara på sol och värme" här i NYC där man vet att värmen kommer som ett brev på ja, kanske inte posten längre då, men typ FedEx...! ;-)
Och det är ganska skönt.
Kram!

Mrs Clapper sa...

Ja men visst blir man stressad?! Fånigt egentligen men vi har ju så lite sol och ljus här i Sverige...

Husfrun sa...

Ja, hundbajset som töar fram är jag också lite rädd... eller snarare äcklad för. Och så det där med måste och borde. Nu känner jag att jag borde ut på lunchpromenad... och så får det bli! Solen skiner ju.

Emma sa...

Haha...nog märker jag att du gillar våren egentligen. Det tar bara ett tag att vänja ögonen som du så fint skriver.

Och nu är du ju i Nev Jork så du behöver inte känna alla borden och måsten

Anonym sa...

Haha! Här har vi inte kommit så långt än tyvärr! Snön ligger i drivor... Men ljusare är det allt. I'm loving it!

/Anna Granström

Camilla sa...

Ja visst blir man lätt stressad av den där första solen. Svårt att veta hur man ska bära sig åt för att njuta maximalt.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...