fredag 1 mars 2013

Hemma-förälder

Att ha barn i amerikansk skola är inte det allra lättaste. Det är mycket arbete som förälder har jag märkt. Förra veckan var firandet av "100 days of school" och projekt ballongtröja. Det tog sin lilla tid.
Under förra helgen arbetade vi på en plansch om N eftersom hon denna vecka var "Star of the week". Det var inte helt lätt. Jag trodde liksom att det bara var att fylla i lite lätt, men maken påpekade att det skulle vara utsmyckat och sånt....


Här är planschen halvfärdigt. Vi lade till foton och hennes namn snyggt på sidorna. Det tog sin lilla tid...

I tisdags fick vi lapp om att klassen denna fredag skulle fira "Dr Seuss" födelsedag (ni vet han som skrev "Cat in the hat" och "Green eggs and ham" t ex). Detta skulle firas med tokiga hattar eftersom Dr Seuss tydligen tyckte om "funny hats". Som vi skulle fixa hemma. Och jag är ju inte direkt superpysslig av mig (tro det eller ej!), men fick till detta med Ns hjälp:


Jag säger då det; här bör man vara hemmaförälder för att hinna pyssla med alla saker som skolan begär. Å andra sidan uppskattar barnen det mycket och det är ju det viktigaste!

11 kommentarer:

Monica sa...

Åh hjälp:-), tänk att ha tre barn i ungefär samma ålder, nej det blir för mycket, då måste man nog anställa en nanny:-). Fint blev det, tur du har fantasi och får bra hjälp av dottern. Minns en del här med, kattsvansar, Peter Pandräkter och annat men det mesta var nog utanför skolan, det Anna gick på Kulturama och i musikskolan fixade musikfröken dräkterna. Hos er verkar man fira väääldigt många olika saker, ja det verkar minst sagt rätt jobbigt även om det är kul med. Men svårt att hinna med och så måste man ju vara lite händig också, tror en del tycker det är jättesvårt, kanske en affärsidé?:-)

Saltistjejen sa...

Ja du jag har också förstått att det är väldigt mycket som läggs på föräldrarna här. Vilket jag inte tycker känns helt kul i ärlighetens namn. Inte om båda arbetar full tid. Men man får väl försöka anpassa sig. Hittills har vi ju varit helt förskonade från sådana här hemmauppgifter men nästa år då hon börjar kindergarten lär det bli andra bullar på den fronten gissar jag.
Tycker ni var jätteduktiga med N's olika projekt!
Kram!

Camilla sa...

Oj och jag som ibland tycker att det kan bli mycket i svenska skolan, när man har flera barn. Fina resultat blev det i alla fall av det ni gjorde.

Hanna Lans sa...

Systemet over there är ju uppbyggt kring hemmafruidealet. Man har liksom glömt att följa med i utvecklingen att det både finns gifta par som jobbar båda två, eller, hör och häpna, ensamstående föräldrar som jobbar ...!

ZtorZillen sa...

Hm..kan tänka mig att det är generellt tänkt att en ska vara hemma, då främst frun i huset..det är ju samma sak man ser i olika serier från USA också..att det är mycket pyssel och grejs i skolan..men viktigast är väl att barnen har kul och inser att kunskap kan förmedlas på olika sätt..tycker vi saknar det i Sverige på många plan..iallafall då jag gick i skolan!

Steel City Anna sa...

Jag har redan gnällt om feministaspekten men jag tänker också att det blir jobbigt för föräldrar som inte är lika konstnärliga som du! Vilken press.

Anonym sa...

Heeeej!!! =) Va du är duktig gumman!!! Hoppas ni har det bra därborta! Pusss från oss/ Rachel

Anonym sa...

Misstänker att det är som Hanna Lans skriver? Hemmafruidealet? Hoppas N trivs bra iallafall, det för hon va? Och att ni hinner med...

/Anna Granström.

iaz sa...

Tänk va de ställer krav på vad föräldrarna ska göra saker. Inte konstigt många har en nanny som tar han dom barnen och säkert får göra sådana saker =) Men jag tycker du lyckas bra, kronan blev ju jättefin! Och N ser verkligen nöjd och glad ut =) Kram!

Anna sa...

Hej, tack för tips och jag tar gärna emot fler tips på biljetter till olika event i NYC.

dorro sa...

Ja tänk vad annorlunda det är. Tvärtom på något sätt. Här ska föräldrarna helst inte behöva jobba med barnen hemma. Jag gillar det amerikanska lite bara det inte blir för överdrivet.

kram kram

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...