torsdag 14 mars 2013

Sprutor och betyg

Vi hade en ganska upptagen tisdag denna vecka. Dottern hade halvdag i skolan eftersom det var kvartsamtal på eftermiddag/kväll. Det är ett mycket bra system här tycker jag. Alla skolor har kvartsamtal samma dag och alla barn går hem efter halv dag så att lärarna kan boka in samtalen resten av dagen.

Vi hade en inbokad läkartid för vaccination. Eftersom vi flyttade hit till USA har hon inte fått sina femårsvaccinationer ännu. Förrän i tisdags vill säga. Det visade sig att hon skulle få två hela sprutor. Och det gick fantastiskt bra. Läkaren var imponerad.
Sedan skulle hon också ta blodprov, tre rör! Här är de alldeles förtjusta i att ta just blodprov har jag märkt. N hade aldrig tagit blodprov innan så jag var aningen orolig hur det skulle gå. Det gick dock alldeles utmärkt. Hon sa att det gjorde ont och hon var lite öm efteråt i armen. Nån tår kom ut när vi lämnat doktorn. Det värsta återstår väl när hon ska ta blodprov nästa gång. Då vet hon exakt hur det är...Själv är jag inte förtjust i det alls. Mycket obehagligt!

N i väntan på doktorn.

Givetvis finns det specialgjorda klistermärken för detta tillfälle.  Ni kanske kommer ihåg att jag skrev om hur  amerikaner är förtjusta i klistermärken?
 På kvällen gick vi på kvartsamtal med Ns lärare och det gick fantastiskt bra!
De har en betygskala 1-4.

1= under standard
2= Närmar sig standard
3= Möter standard
4= Överträffar standard

N fick genomgående 4:or, utom vid tre delar där hon gick 3:or, vilket är otroligt bra. N satt med och lyste som en sol.
Läraren skrev också att hon har "Excellent class behavior", "Uses reading strategies taught" och är en "Highly motivated student".

N svarade:
- I just want to learn!


Klicka på bilden så ser ni hela...

9 kommentarer:

Maria sa...

Vilken duktig tjej!! Både hos doktorn i skolan. Då blir man stolt som mor ..
=)

iaz sa...

Fina N, va duktig hon är! Förstår att du blir stolt =) Skönt att hon klarar amerikansk skola så bra, det är ju lite annat mot i Sverige verkar det som, både åt det positiva och mindre positiva hållet kanske ;) Kram!

Malin sa...

Vad roligt att det går så bra. Ny skola och nytt språk! Fick hon vara med vid kvartsamtalet? Det är nog inte så vanligt i USA (däremot minns jag det från min skoltid i Sverige). Skall de ta blodprov så ofta? Jag tror mina bara gjorde det en gång var samt urinprov. De kollar cholestorol och diabetes te x. Jag tycker det känns skönt att de kollar sådant tidigt. Min väninna fick på det sättet reda på att hennes (då treåring) supersmal, men hade högt cholestorol. Medfött från pappans sida så nu måste de vara ganska noga med vad hon äter. Fortfarande smal och mycket aktiv i gymnastik som 9-åring och utanpå hade man ALDRIG kunnat se.

Monica sa...

Duktig flicka! Och föräldrarna får ta åt sig lite grann också;-). Inte så lätt att vara barn och bli bedömd av vuxenvärlden men så skönt hon är intresserad och att det fungerar så bra för henne. Och att blodprov tas i ven kan se lite läskigt ut med blodet rinnande iväg så där, är nog det barnet undrar över, hoppas de förklarade bra innan.

Steel City Anna sa...

Vad kul att det gick bra med alltihop! Inte ett dumt system heller att slippa sitta på kvällar och ha kvartsamtal.

Marina sa...

Det låter som det var en bra dag för alla inblandade!

Husfrun sa...

Å vad härligt :)
Mindre kul med blodprov dock, stackars liten.

Anna Granström sa...

ALltså vilken unge du har! "I just want to learn". Alla lärares drömelev?! Kan ju nästan uteslutande bero på bra uppfostran! :)

Blodprov har jag tagit så sjukt många av nu, speciellt under blodproppen (ett tag flera gånger i veckan) och lill-Vicke har fått ta ett par gånger i handen. Nästa gång är den 27/3 för att kolla status på hans mjölkallergi.

Saltistjejen sa...

Vilken tjej! Å duktigt av henne hos doktorn och vad roligt att det går så bra för henne i skolan!!
Och du så STOR hon ser ut på bilden. Verkligen. Hon måste ha växt den senaste tiden på något vis. För ja, hon ser verkligen stor ut nu! :-) E har haft en growth spurt och vi såg häromkvällen när hon tog på sig sitt nattlinne att det plötsligt bara såg ut som en lite längre t-short. Nådde knappt ner under rumpan! :-)
Kram och ha en riktigt fin helg!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...