måndag 21 april 2014

Ogräs

Ungarna växer som ogräs, speciellt över vintern. Plötsligt kommer våren och man inser att alla kläder börjar bli utväxta och/eller utslitna, skorna som köptes något för stora i höstas är numera alldeles för små och dessutom börjar vädret likna svensk sommar = lättare kläder måste inköpas. Här är ju vår- och sommarsäsongen ganska lång, vilket är ganska skönt. De kläder man köper kan användas i princip varenda dag fram till mitten av september. I Sverige kan man få en väldigt kall sommar då långbyxor och långärmad tröja passar bättre. Inte här. Ju mindre tyg desto bättre. Även när det regnar är det varmt!

 Idag lånade vi svågerns bil igen och for utanför stan, ungefär 10 mil norrut, till en outletby där många märken har ständig rea. Gap, Gymboree, Childrens place, Osh Kosh etc. Massor med kläder för vuxna dessutom (är man märkesnörd, vilket vi inte är, finns det Michael Kors, Anne Loft, Adidas, Nike, you name it!). Dock var det inte till oss vi skulle inhandla kläder, utan fokus låg på barnen denna gång. Vi hittade massor med bra kläder för båda två som kommer räcka över sommaren. Det enda som vi inte hittade var rejäla leksandaler till dottern och någon vardagsklänning till densamma. Det får vi kika på här hemma istället.
En del av "byn" med affärer.

En liten paus i all shopping.
Dessutom är det bara en dag kvar av påsklovet! När hände detta egentligen? Imorgon ska det bli lika varmt som idag så det blir nog en tripp till parken faktiskt. Nästa vecka är det maj! Nu hinner jag inte med här...

Påskfirande i söndags
 
Målade ägg. Ju mer dekorationer, desto bättre!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Kan tipsa om Keensandaler till dottern. De är superbra och hållbara. Eftersom barnen måste ha skorna på i skolan och vi inte ville att de skulle ha stövlar på sig hela dagarna började vi köpa vattentäta Keenskor åt dem när vi bodde i regniga Seattle. Kan verkligen rekommendera dem!

Steel City Anna sa...

Vilka fina ägg!

Monica sa...

Skönt med outlet där allt finns samlat och det kan vara väldigt kul att titta på allt:-). Bra ni hittade så mycket barnkläder. Fina ägg ni gjort och jag anar servetterna:-).
Fort går det nu, så skönt vi fått lite värme och framför allt sol, vad välgörande den är.

Annika sa...

Ja, de där outletsen är sig lika över detta land. Gillar dem!!
Snacka om att man kan fynda där. Min favvis är nog Williams Sonoma, alltså deras köksbutik gör mig helt galen, haha.
Klädbutikerna också, och bara märkesvaror.
YES!!
KUL att ni fyndade så mkt. Härligt,
Sant, sommarsäsongen är SÅ lång. Fryser man gör man det inomhus i AC:N :-)
Jag hinner inte heller med!!
Hjälp. Stoppa tiden!!!
Gillar äggen!!

iaz sa...

Ja, de små växer fort! Lilla H som redan är så stor. =) Klart de växer ur sina kläder ;) Roligt att ni hittade en massa nytt och att ni har möjlighet att låna bil. Kram!

Martina sa...

Åååh när jag läste att ni åkt norrut till en outletby så tänkte jag direkt på Clinton Crossing dit vi brukade åka när vi bodde i New Haven. Sedan såg jag bilderna, det ser exakt likadant ut som jag minns det. Var det dit ni åkte?!

Cinnamon sa...

Tiden går för fort. Fattar inte att det snart är maj.
Vad stor H har blivit!

Kim M. Kimselius sa...

Vilket ljuvligt nytillskott till familjen och så fort det går!
Härliga påskägg.
Besökte också en outlet när jag var i USA, blev hagalen pga de låga priserna. Livsfarligt!
Kram Kim

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...