måndag 28 april 2014

Äventyrlig

Jag har länge skjutit på det sista jag måste göra inför min lärarlegitimation här i New York. Nämligen att ta mina fingeravtryck och skicka in till myndigheten. Det beror inte på att jag är rädd vad en eventuell utredning kommer att visa; jag har ett ganska så fläckfritt förflutet (om man nu inte får bli lärare om man har en parkeringsbot i bagaget?), men utav den enkla anledningen att man måste gå till en polisstation för att ta avtrycken. Jag har inget emot polisstationer, men det är ju en omväg och det tar tiiiiid. Och så blir det alltid problem.
Jag tog faktiskt mig i kragen och gick iväg till vår närmsta station under dotterns påsklov. Men nä, då kunde man ju inte ta fingeravtryck. För det första var det en onsdag, och på den här stationen kunde man bara göra fingeravtryck på måndagar och fredagar mellan 10.00 och 14.00. Plus att hon som brukar utföra uppdraget var på semester i två veckor. Jahapp. Eftersom dessa avtryck måste vara inne inom en viss tid var det bara att leta upp en annan polisstation att besöka. Som tur var var denna station lite mer tillmötesgående; fingeravtryck kan tas dygnet runt! Fantastiskt! Dock låg den lite avsides så jag latade mig rejält och tog en taxi.
Väl där, en väldigt fin byggnad för övrigt, blev jag väl bemött, men fick reda på att jag måste betala med "money order". Alltså en check utfärdad av en bank, på den summa som det kostade. Jag fick fråga var närmsta bank låg och leta upp den. Den låg ganska nära och jag fick en promenad i området. Efter det var det äntligen dags att ta de där avtrycken.
Fram med dynan med bläck (?) och så börja stämpla avtryck. Medan jag stod där med polismannen kom det flera andra polismänniskor förbi och utropade:
- This must be a first!
Jag hade ingen aning om vad de syftade på alls. Förrän polismannen förklarade att de övergått till datoriserade fingeravtryck för en sisådär 16 år sedan. Han hade dock jobbat med "vanliga" sättet att ta avtryck i 19 år dessförinnan och var van. Att man fick ta "manuella" avtryck hände väldigt sällan, om ens någonsin, och få nyare poliser hade fått göra detta i sitt arbete. En yngre polisman, som hjälpte mig med banken och allt men som var på lunch när jag kom tillbaka, kom från lunchen och frågade om han skulle ta över.
Den äldre polisen sa bara att han hade det under kontroll, men att den yngre gärna kunde titta och lära sig för framtida eventuella fingeravtryck!
Här är mina avtryck. Nu är det bara att hålla tummarna!
I alla fall blev vi klara och jag gick ut för att ringa på en taxi att åka hem. Medan jag stod där blev det utryckning med en polisbil. De var tillbaka inom några minuter tätt följd av en annan bil. Jag tänkte inte mer på det förrän jag vände mig mot polishuset och såg att mannen i den efterföljande bilen stod vid grinden och fotade mot poliserna. Då såg jag att de tydligen gripit någon som de nu förde in i polishuset. Värsta action man får vara med om!
Jag spelade lite papparazza jag med och fick bilder av det hela!

En gripen person på väg in.

Fotograf på väg till sin bil.
Man vet aldrig vad man får vara med om när man går ut på stan!

8 kommentarer:

Camilla sa...

Fingeravtryck?? Det är tur att dom har koll på lärarna ordentligt. Man kan ju inte släppa in vilka busar som helst i klassrummen.

Marina sa...

Det känns som om jag fick min lärarlegitimation på ett betydligt enklare vis!!

Monica sa...

Det var en omständlig historia att få fingeravtrycken ordnade och kul att du berättar, verkar som många har arbeten där vare sig de lärt sig de senaste metoderna eller inte;-).
Och bra att ni kollas ordentligt, det skulle vi ta efter här när det gäller alla som arbetar med människor även om man inte kan se allt förstås men det ökar säkerheten.

Här tas bara vid passansökan, sist så fick jag ta om och om, hon frågade om mitt yrke och det förklarade, tydligen blir man inom laboratorievärlden något utslätad av alla gifter, på fingertopparna i alla fall:-).

Lycka till, nu återstår väl bara ditt fina dokument som du kan rama in:-), efter allt detta tycker jag det ska ha en hedersplats:-)

Casa Annika sa...

Spännande dag! Betyder det att du inte behöver ta fler fingeravtryck, att dina nu är digitaliserade?

iaz sa...

Va spännande att de kör lite "old school-style" med fingeravtrycken. En annan hade ju trott att i USA där tas de numera digitalt ;) men klart, det finns en del gamla rävar kvar i poliskåren =) Bra att du fått det fixat! Håller tummar och tår för att även lärarleg ska bli godkänt =) kram

Annika sa...

Skönt att det är fixat. Minns att jag fick lämna sådana också då jag jobbade på Montessoriskola här i US för länge sen.
OCH sen att de gör en background crim/sex offender check. Men det kanske de gör hemma också numera? I do NOT know.
Bra att det görs här iaf, det tycker jag.
Ha det så bra i detta HÄLLREGN!! Antar att vi har samma väder idag!!
Kram!!

Anna Granström sa...

Men... de tar ju fingeravtryck när man får greencard? Trodde det liksom fanns med i systemet sedan? USA är ganska omständliga i sin administration om man säger så. Jättebra att de är noggranna, dock.

Kattas Betraktelser sa...

Vältryckt dag blev det då.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...