torsdag 4 juli 2013

Mest amerikanska högtiden av alla

Idag firades "Fourth of July" här i Amerikatt. Väldigt, amerikanskt och väldigt patriotiskt. Nu har varken jag eller maken någon direkt känslomässig koppling till firandet, men lite god mat kunde vi i alla fall frambringa. I år gjorde vi det "the American way". Det vill säga, så mycket färdigköpt som möjligt. Jag hade varken lust eller ork att stå och laga mat i flera timmar. Idag var det 35 grader varmt och fuktigt. Så, nä. Nästa år, när jag är ogravid och piggare så får det bli mer firande.

Vi kunde i alla fall få en riktigt god middag i form av cole slaw (färdigköpt), bönsallad (hemgjord), majskolvar, vattenmelon och så revbensspjäll kokta i en crock pot (som kokar köttet långsamt i flera timmar) med köpt barbequesås.
Till efterrätt blev det färdigköpt äppelpaj med glass. Och lemonad till dricka så klart.

Alldeles lagom dag. Annars firar många med familjen här och har gillfester till höger och vänster. Ikväll blir det fyrverkerier vid floden. Dock ska vi inte gå och kolla. Man måste stå där i många timmar för att få en bra plats. Det finns också speciella biljetter att köpa till Macys fyrverkerier. Macys är en stor kedja, som Åhlens fast finare. De sponsrar fyrverkerierna och även paraden som finns under Thanksgiving i november.
Vi ska kolla på TVn eventuellt.

Det finns också en populär korvätartävling vid Coney Island i Brooklyn denna dag. Man ska äta så många hot dogs (med bröd) som möjligt på 10 minuter. Samma kille har vunnit många år i rad. Joey Chestnut. I år lyckades han häva i sig 69 korv med bröd på 10 minuter. Fatta. 69!!!


Tvåan fick i sig 51 korvar. Mums!

4 kommentarer:

Husfrun sa...

Åh herregud. Han måste ha svält sig själv en vecka innan ;)

Camilla sa...

Usch, jag blir mest illamående av sånna där matätartävlingar. Resten av firandet låter trevligare med grillfester och fyrverkerier.

Steel City Anna sa...

Korvätartävlingen blev stora nyheter i England:)

iaz sa...

Det hade varit spännande att få uppleva ett 4th of July firande nån gång. Lite mer firande än här hemma när det är nationaldag ;) kram

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...