fredag 12 juli 2013

Över en kopp iste

Igår efter jobbet hade jag en dejt. En dejt med en italiensk kvinna som jag lärde känna för sex-sju år sen i New York. Vi träffades via nån internetsajt. Lät väl mystiskt och romantiskt? Hon var i färd med att skriva en bok, på italienska, som till största delen utspelade sig i Sverige, och hon behövde lite hjälp från någon svensk. Jag ställde givetvis upp och vi träffades ett par gånger på svenska kyrkan i NYC och på nån restaurang. Det slutade med att vi fortfarande har kontakt. Eftersom jag/vi flyttade har det blivit nåt mail emellanåt och lite sporadisk kontakt.
För några veckor sedan fick jag ett mail av henne, hon hade sett via Linkedin att jag befann mig i NYC och undrade om vi skulle träffas. Och så blev det igår.

2,5 timme av prat om våra liv under de senaste 6 åren (sist vi sågs face to face var jag också gravid! Fast inte lika mycket gravid som jag är just nu), barn, politik, vapenkontroll, Berlusconi och livet i allmänt. Hon är en kvinna med många strängar på sin lyra. Författare, skådespelerska, journalist, manusförfattare och annat kreativt. Mycket inspirerande!

Så kan en torsdagseftermiddag flyga förbi. Bara så där.

3 kommentarer:

Monica sa...

Vad roligt! Och så kul ni fick kontakt igen. Hoppas ni kan träffas igen. Hon undrade kanske först om du alltid är gravid:-). Och det låter gott med iste i värmen.

My sa...

Visst är det underbart med gamla vänner/bekanta som man kan ha långa pratstudner med sådär någon gång vart femte år!?! Jag har ju många bekanta runt om i världen so mjag träffar med väldigt långa mellanrum, men som det är lika roligt och inspirerande att träffa varje gång, :) Magiskt med sådana vänner!

Vad spännande med Letterman förresen. Hoppas ni får det roligt!

Anonym sa...

Vad kul! Och hur gick det med boken? Blev den utgiven och vad heter den? Eller finns den bara på italiano?

Anna Granström.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...