torsdag 14 januari 2010

Barbapappa

Det sprutar en massa ord ur dotter N just nu. Hon är som en satellit som plockar upp en massa ord och härmar dem som värsta papegojan. Senaste fyndet är Barbapappa. Hon fick en sån bok för någon månad sedan. Nu säger hon Barbapappa och hämtar boken. Hon älskar Barbapappa. Kanske för att det är ett så sjukt roligt namn. Tungan rullar ganska fint när hon säger det. Det är himla kul :) Helt plötsligt kommer ett perfekt härmat ord, som om han alltid har pratat. Jag vet ju inte om hon vet vad det betyder, men det är en senare fråga!

3 kommentarer:

my sa...

haha, smart tjej att välja sånna roliga ord. Jag tycker fortfarande om att prata om barbapapa för att det är så mysigt att säga. :D

Jobbigt med bussar och tåg och sånnt när det inte fungerar. Jag älskar att åka kollektivt när det väl klaffar med tider osv. Men det är ju så sällan det gör det... Tyvärr. :(

Saltistjejen sa...

Visst är det KUL!
Vår lilla tjej har också börjat härma en massa nu. När vi var hemma i Sverige över jul och nyår kom det massa svenska ord! Skoj! Nu har hon dock börjat övergå till mest engelska igen.
men roligt är det!!!

Trillingnöten sa...

My: men eller hur! Jäklar kollektiva trafik. Visst, bussarna går i ur och skur, men de tar sån himla tid tycker jag.

Saltis: Men åh vad roligt! De lär sig ju så himla fort. En dag lossnar proppen bara och orden flödar. Det är ju så bra att våra barn får två språk på köpet! Visst att språket blir lite blandat ibland, men det är sånt som löser sig :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...