onsdag 20 januari 2010

Hjälp mig nu tjejer!

Jag har en fråga till er. Jag hoppas verkligen att så många som möjligt svarar på denna då jag haft en diskussion med någon (jag berättar mer i helgen). Ni får gärna vara anonyma, det gör inget.

Tänk er följande scenario:

Du är hos "tjejdoktorn" (ja, ni fattar vad jag menar)för en vanlig rutinundersökning. Din doktor frågar om det är okej om en läkarstuderande (blivande tjejdoktor) är med och observerar undersökningen och eventuellt utför en liten del av densamma. Vad svarar du? Ja eller nej?

7 kommentarer:

my sa...

Hm, tough one. Men eftersom det är min mardröm att gå till "tjejdoktorn" så hade jag nog sagt nej. Iaf om det var en manlig blivande "tjejdoktor"... :P Eller jag vet inte - alla måste ju få öva typ!? Eller nått.

Jag är mes!

Och tack för tipset om literflaskorna! :) Ska pröva det när burkarna blir för mesiga. hihi.

Ann Jolby- Solander sa...

Jag har fått frågan och för mig var det OK. Den blivande "tjejdoktorn" behöver ju också få lära sig. Mig stör det inte ett dugg.

Mvh Ann

gunilla sa...

självklart säger jag JA annars får vi ju inga nya tjejdoktorer praktik är alltid bättre än teori.. även om de inte är roligt hahaiiaia

Tove sa...

Jag skulle inte tycka det var okej om den andra tjejdoktorn va en kille. Jag har fobi för att träffa på en manlig tjejdoktor. Det funkar inte för mig. Men alla är olika. Mitt svar är big NONO!!

Saltistjejen sa...

För min del är det helt okej! Jag har inga som helst problem med något sådant. men så bryr jag mig inte så mycket om detta med att vara "generad" eller känna mig väldigt privat över de nedre regionerna. och det känns som om en person som studerar medicin faktiskt har medicinskt intresse inget annat. Dessutom MÅSTE ju de få ta del av vad som sker på kliniken annars kan de ju aldrig själva bli utbildade läkare.
Haha HÄR är det ju sååååå mycket mer hyschhysch när man ska till gyn. Första gången fattade jag inte varför iall sin dar man skulle kä av sig ENSAM i rummet bakom ett skynke och sedan ta på sig en typ städrock och ovanpå det lägga en filt över mufsan när man satt på britsen. ALLT för att läkaren aabsolut inte skulle kunna se min nakna kropp UTOM just exakt där han behövde titta. Sådant fnissar jag åt. Herregud, vad är det som är så hemligt?? Kan läkaren kolla in i mufsan så dör väl varken jag eller han/hon av att se lite pubeshår OVANPÅ mitt venusberg...??? ;-)
Men så är det här.

Ida sa...

Alltså, det där är svårt. Det klart att man vill säga ja och att givetvis är det viktigt att även de får jobba och se hur det är i verkligheten, de måste också lära sig.
MEN, inte om det inte känns ok, då ska man säga Nej. Samma gäller om man är ung då är det kanske jobbigare, jag som fött två barn kan känna att nu har man varit med om så mycket så det skulle säkert var mer ok. Men jag vet inte.
Det beror nog på person och hur mycket man varit med om innan.
Det ska ju kännas helt rätt liksom.

Trillingnöten sa...

Hej tjejer! Vad ni är modiga som svarar bara rakt upp och ned så där! Tack! Det bekräftar lite av hur jag själv tänkt kring frågan. Jag kommer att förklara min diskussion senare :) det kanske r fler som ser frågan senare och vill svara! TACK!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...