lördag 6 februari 2010

Shopping

Idag är det hembakt pizza som gäller! Och för att detta skulle kunna äga rum var jag tvungen att gå till den lokala matvaruaffären - Coop. Det kan bli ett riktigt äventyr ibland. Idag hände oväntade saker. Utanför ingången fanns en skylt med reklam för en vara som fanns att köpa till extrapris:
"Apelsiner. Mycket goda. 9.90kr kilot"
What? "Mycket goda"? Jag kom dit med siktet inställt på åtminstone "halvruttna" apelsiner...eller "ganska äckliga" i alla fall. "Mycket goda". Ja, men om man då skalar en av dessa apelsiner man köpt och jag inte tycker att de är "mycket goda" får jag då pengarna tillbaka? Vems subjektiva åsikt räknas? Och dessutom, har personalen ätit på alla apelsinerna eftersom de i princip lovar att alla apelsiner är "mycket goda"?

När jag väl kom in möttes jag av ett mardrömsplakat:
"ENDAST KONTANT BETALNING. På grund av tekniska problem över hela landet kan vi inte ta emot betalkort idag."
Jag började genast kallsvettas. Kontanter? Hur ser de ut nu igen? Är det de där utrotningshotade och mycket sällsynta papperslapparna som gömmer sig i plånboken bakom en skog av kvitton? Som är mycket skygga för ljus? Jag tittade för säkerhets skull i plånboken och fick syn på nåt som stack fram som kunde tolkas som sedlar. 100kr...
Hela turen genom affären vägde jag noggrant över varje enskild vara som skulle inhandlas. Jag räknade och vägde tomater och la tillbaka och tog bara det allra nödvändigaste. Efter en svettig tur genom matskogen var det dags för kön, som tog extra lång tid på grund av den panik alla shoppare befann sig i då de jagade sedlar i plånböckerna. Det rådde liksom ett förvirrat kaos i butiken.
När gubben framför mig kommer fram hör jag hur han frågar kassören om det inte alls går att betala med kort. Svar: "Jodå, men man kan inte ta ut pengar över beloppet". Men for pete's sake, skriv det då! Mitt arma hjärta klarar inte av dessa onödiga i-landskriser! Jag ville ha en lugn lördag med gott till kvällsmat, men istället blev jag utsatt för traumatiska kortproblem!

1 kommentar:

elin sa...

Tack så mycket! Kul att du hittade till min blogg. Kommer kika på din också ..

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...