torsdag 2 september 2010

Låmstum

Dottern N har fått dille på Låmstum av någon anledning. Ja, Pippi Långstrump alltså! Det började för ett par veckor sen när jag började sjunga Pippisången för henne. Ni vet, "Här kommer pippi långstrump, tjolahopp"....Den tyckte hon var särskilt rolig och ville alltid sjunga "Pippi solahopssansa" efter det. Med ett stort leende på läpparna givetvis. Till slut dammade jag av en gammal tecknad Pippi-film som stått och skrotat i nåt år i bokhyllan och vilken succé! Det är Pippi för hela slanten. Igår frågade jag om hon ville kika på Händige Manny (den förra favoriten) medan hon satte på sig sin pyjamas. "Nej, tack" sa hon då. Istället frågade jag om hon ville se Pippi. Hon sköt iväg som en raket utan ett ord sagt! In i vardagsrummet. Hon kopplade ur vår Zune (som en Ipod ungefär) som spelade musik och slog på TV:n i ett nafs. Sen var hon riktigt nöjd tills det var läggdags!
Jag tycker att det är jättekul att hon gillar just Pippi. Jag gillade själv Pippi när jag var liten (vem gjorde inte det?) och jag tycker att hon är en bra förebild för små tjejer. Stark, självständig men ändå snäll och omtänksam. Och det är väl toppen att lära sig? N har redan de där anarkistiska dragen numera. Det är protester om det mesta varje dag. Jag antar att det är nån självständighetsfas som pågår. Det är både fantastiskt roligt att se och upptäcka hur vår dotter håller på att forma sin egen identitet samtidigt som det är frustrerande att diskutera med henne dygnet runt :)
Jag tror N kommer att bli alldeles lyrisk när Pippidockan som jag beställde tidigare kommer!

9 kommentarer:

Ida -www.lippstick.se sa...

Vad roligt att hon gillar Pippi Långstrump, jag tror också dockan kommer att bli en stor succé!
Vad spännande att se sitt barn utvecklas sådär!
/ Kram Ida

Camilla sa...

Det får bli Astrid Lindgerns värld nästa sommar :-)
Då kan N få träffa Pippi på riktigt.

Saltistjejen sa...

Roligt!!
här är Pppi inte lika poppis. Det är framförallt Laban och Alfons som gäller just nu. Förutom Abbe i Höjdarna då såklart. Som alltid...
Men jag och M pratade om det häromdagen att det är BRA att hon ser på sådana program man själv kan tolerera att se o höra typ tusen ggr.... Om hon sett saker som Teletubbies hade jag nog kastat ut TVn för lägne sedan... hahaha! Dessutom gillar jag att hon tycker om just figurer som kan vara bra förebilder.
Om ni vill och är intresserade så köp Ngn av Höjdarna på dvd. Superbra tycker jag med flera olika karaktärer. Det handlar om olika saker som rädsla, dela med sig, att få vara den man är etc etc... Jättebra tycker jag.
Och det där med att de vill göra allt själva nu och är extremt "opinionated". Ja det är som du säger både otroligt roligt men ibland jädrigt frustrerande!
KRAM!

Marianne sa...

Pippi är så himla bra! Just nu går både Pippi och Saltkråkan i repris på SVT World, så jag får min veckliga dos jag också : )

Kram!

pilla sa...

jag älskade också pippi när jag var liten,jag ville att min lillasyster skulle ha namnet pippi.
så när folk frågade vad min lillasyster ska heta så sa jag "Pippi"..
hehe,kram

Monica sa...

Vilken härlig ålder! Du och ni har mycket roligt framför er:-)

Malin - mamma till Lily sa...

Men haha.. så sött :) Jag längtar faktiskt tills Lily vill titta på astrid lindgren filmer ;-)

Trillingnöten sa...

Ida: Ja, det är onekligen fantastiskt att se sitt barn växa upp! Nya saker som kommer varje dag. Kram!

Camilla: Ja, det hade ju varit fantastiskt kul!!

Saltis: Jag kan inte annat än att hålla med! Jag skulle heller aldrig palla till exempel Teletubbies...fy bubblan vilket skitprogram :) Men kanske inte enligt barnen! Jag ska kolla in ditt tips! Tack!

Marianne: Man blir aldrig för gammal för dem! De är fantastiska och tidlösa. tack Astrid :)

Pilla: Hahahaha. Vad himla gulligt!

Malin: Ja, man längtar och längtar. Det är trevligt att dela med sig av det man själv växte upp med tycker jag :)

Min plats i solen sa...

Vad härligt att N har kommit in i Pippi Långstrump fasen. Det är en härlig tid och jag kan bara hålla med dig om att Pippi är en härlig förebild. :) Stark och självständig men med ett ömmande hjärta för de svaga och otroligt snäll. Kan ju inte bli bättre. :)

Jag är övertygad om att hon kommer att tycka om Pippi-dockan och jag kan bara hålla med Camilla, ett besök på Astrid Lindgrens Värld vore definitivt något för er. :) rekommenderas varmt!

Ha en fin helg och lycka till med Tjejmilen! :)
Kram Lotta

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...