tisdag 14 september 2010

Mörkare tider...

...nyss när jag skulle kravla mig ur sängen var det hur mörkt som helst ute. Det märks verkligen att saker förändras från vecka till vecka och ibland till och med från dag till dag. Man är inte direkt sugen att slå upp sina ögon och märka att det faktiskt knapp är nån skillnad mellan klockan 03.00 och 06.00. Förutom att man är tvungen att gå upp vid 06. Vid 03 kan man åter sluta sina ögon och sova ett par timmar till. Å andra sidan sover jag djupare när det är så mörkt ute hela natten. Något positivt i alla fall.
Det går mot mörkare tider. Det lackar mot jul. Ja, faktiskt. Det är lika bra att börja tänka på julen så att man har nåt att se fram emot istället för bara mörker och åter mörker. Jag är ju en julälskare som heter duga. Jag ser till och med fram emot julstädningen! Jag planerar redan nu hur detta ska gå till och vad som behöver en extra vända. I vanliga fall är jag verkligen inte en glad städare. Det är maken som får stta pli på mig. Men ingen behöver tvinga mig till julstädet och julstöket. Lika glad är jag också att städa ut julen när den är slut. För då spyr jag verkligen på den. Jag orkar verkligen inte med julpyntet efter annandag jul. Då vill jag att vardagen ska vara tillbaka. Nu har jag verkligen "snöat" in mig på julen och det var inte mina intentioner från början alls. Det ämnet får jag ta imorgon istället! Ha en trevlig tisdag!

9 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Hahahaaa! DU skulle ju kunna slå dig samman med Annika då! ("Life in the suburb") Hon älskar ju julen så mycket att hennes hus BLIR julen ngn gång efter Thanksgiving....! ;-)
Kram!!

Anneli sa...

Julen är en härlig tid som bryter det kalla och det gråa. Men än är det ett tag kvar och snart ska väl hösten sätta riktigt fart :)
Kram!

Kim M. Kimselius sa...

Usch, ja, inget kul med de mörka morgnarna, och mörkret på kvällen. Eftersom jag inte är så speciellt förtjust i julen har jag inte den att glädja mig åt. Det skulle vara alla adventsljusstakarna som jag har att se fram emot, för de tycker jag är mysiga, eftersom de lyser upp det kolsvarta vintermörkret. Kram Kim

Malin sa...

Mörkret är inte något man saknar. Lika mycket som jag njuter av de långa sommarnätterna när jag är i Sverige, så är det skönt att inte vara där på vintern. Visst blir det mörkare här också, men inte lika drastiskt. Det börjar gå mot höst, men man kan fortfarande ha shorts och tshirt!

Monica sa...

Ja alldeles kolmörkt när man vaknar till, tur man kan somna om då ett tag. Och snart är det mörkt hela dan:-)! Vi tar inte ut det i förväg, oktober kan ju vara underbart vacker med all sin färgprakt. Julen kan vi tjuvstarta lite ändå;-), när Anna var liten hade jag ett riktigt julhus, det tog en vecka att plocka tillbaka allt:-). Tar det liiite lättare numera.
Förresten hörde jag om Åhléns, de förhandsvisade julen för vet inte vilka, Silvia kanske....och julen i år ska vara riktigt traditionell, i rött, grönt och vitt. Inget exotiskt eller annat. Riktigt gammaldags!

Monica sa...

Skickade kommentar nyss, såg ut som den försvann tyvärr, du får väl se.

Anna J sa...

Jag älskar julen! Ska snart köpa de första klapparna :)

Marianne sa...

Haha, ja jag säger som Saltis, du och Annika hade blivit ett perfekt julepar! Jag tänker inte börja tänka på julen förrän efter kattresan, men då kan det vara bra att börja fundera så smått på olika klappar.

Min drömjul är att ha ett stooort hus dit alla kan komma och fira jul. Alla i familjen och deras familjer så att man blev kanske en 30-40 personer. Och så skulle jag laga all mat själv, inget fusk. Jaha, och där stöp den drömmen : )

Kram!

Min plats i solen sa...

Hej vännen!

Oj, vad jag känner igen mig i ditt inlägg. ;) Jag kämpar ju också med det utbredande mörkret. Mörkt när man går upp och mörkt redan kl.20 på kvällen. Det är verkligen höst nu.

Din beskrivning av julen kunde jag ju själv ha skrivit. ;) Jag älskar julen och allra mest älskar jag alla förberedelserna inför julen. Hela december månad är som julafton för mig med julklappsinköp, julbak, adventsljusstakar, julpynt och allt annat. Ja, vi går in för det till 100% (ok, det finns en gräns - inga blinkande ljus eller julsaker i trädgården och utanpå huset. All jul inomhus med andar ord.). Men precis som du är jag nöjd så fort julhelgen har passerat. Numera åker alla julsaker bort första dagen på det nya året (om jag klarar det så länge...). ;)

Tänk, det är faktiskt inte så fasligt långt kvar till jul. Kanske dags att börja fundera på julklapparna snart. ;)

Ha det bäst!
Kram Lotta

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...