fredag 10 augusti 2012

Från det ena till det andra

Att inom loppet av ett dygn förflytta sig från en stad som ständig befinner sig i rörelse till en sömnig pyttestad , på andra sidan Atlanten, går förvånansvärt enkelt. Om man bortser från försenade flyg och jetlag. Det är ganska fantastiskt att man kan uppleva sådana konstraster på ett fåtal timmar. Jag sov hos syster som bor utanför min pyttestad, i en pytteby.
Det är så tomt i lägenheten. Mest på  personer. Personer som jag saknar och som betyder mest av allt i hela världen; maken och dottern.
Tidigt morgon som det är just nu, är tystnaden öronbedövande för en, numera, storstadsmänniska. Inte en endaste bil, inte ens på avstånd, kan höras. Vinden sover fortfarande stilla liksom grannar, husdjur och fåglar. Det enda jag hör är det vaga surrandet från min dator. Resten är bara tystnad.

Jetlaggad som jag är vaknade jag för några timmar sen, utvilad, trots bristen på sömn de senaste 24 timmarna. Lite irriterande, men något man får räkna med. Jag får passa på att ta itu med några av de uppgifter som jag har framför mig istället. Lika bra att kicka igång. Det finns ju inget som säger att jag inte kan ta en tupplur nån gång mitt på dan?


N med sin lilla kusin N tidigare i somras. 6 kommentarer:

Husfrun sa...

Nää, passa på medan du är pigg och vaken - och ta en tupplur sedan i stället.

Västgötskan sa...

Låter intensivt med så mycket "fläng". Tycker absolut du ska sova middag! :-)

Kram M

Saltistjejen sa...

Visst är det fantastisk hur fort man kan färdas mellan olika världar idag! Jag blir lika fascinerad varje gång. Och tystnaden. DEN är något jag verkligen njuter av då jag är i Sverige och då besöker jag ändå nästan alltid städer där det ändå hörs lite ljud.
Hoppas nu att du får gjort det du behöver och att saknaden inte blir alltför stor. Tycker personligen att saknaden alltid är värst för den som blir "kvar" medan det är lättare att inte känna alltför stor saknad när man själv är den som dragit iväg. Särskilt inte då ens timmar och dagar fylls upp av en massa "måste-göra-saker" och däremellan roliga möten med familj och vänner. Då kan det t o m kännas skönt att vara "fri" utan barn tycker jag. Iallafall när man har mycket att fixa. Man blir så mycket mer effektiv när man kan göra allt barnfritt. ;-)
MEN saknaden kommer och går såklart. Särskilt på morgnar och kvällar när allt stillnar omkring en. Men det kommer gå bra ska du se!!!
Kramar!

Emma sa...

Sov middag du sen och ta tag i det du orkar med, den vägen är jetlagen som värst!

Jag har gjort som du så många gånger att jag blir stressad bara att tänka på det. När vi åkte tillbaka hit i början av februari bestämde vi att i år ska vi inte resa -så våra föräldrar har varit här i sommar.

Men vi ska dit i jul och jag känner mig redan stressad inför julen! Tiden går ju så fort. Och vi har 2 länder att pricka av -först Sverige och sedan Spanien. Intensiva veckor, jetlag (och dessutom 2 små barn som har jetlag=man kan inte sova när man vill).
Detta Är det allra värsta med att bo i en annan tidszon. Resorna blir dyra och stressiga. Vi funderar på att fråga familjen om vi inte kan fira jul i februari i stället -då resorna är nästan hälften så billiga haha

Jag vet att det är svårt men försök njuta av att du vet att dotra din har det bra och du är barnfri!

Fint skrivet förresten!

Katarina sa...

Jetlag är inte att leka med!

Anna Granström sa...

Jetlag ska inte underskattas, passa på att vila! Du har väl en hel del tid sen ändå? Kram!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...