måndag 27 augusti 2012

Lite höstiga tankar

För tre veckor sen när jag kom tillbaka till Sverige var det sommar. Ganska varmt. Typiskt svenskt varmt i alla fall. Nu, tre veckor senare, är det visst höst? Kyliga mornar och kvällar, lite småkalla vindar som sveper in under dagen. Solen som värmer när den är framme, men vars värme försvinner med solen när molnen kommer.
Ikväll, när jag var på väg hem från lite träning på den lokala skolan, kunde jag också känna doften av mognande äpplen på träden, blandat med lukten av frukt som redan tagit resan ned till marken och nu ligger (bortglömda?) och väntar på att få fylla någons knorrande mage. 
Nu, med vetskapen om att jag om någon dag ska fara tillbaka till sommaren, kan jag tycka att det är vackert med de olika årstiderna (även om sommaren känns alldeles för kort här i Norden). I New York pågår sommaren ytterligare några veckor innan hösten gör sitt intåg lite sakta. För det går långsammare där. Något år har jag gått i T-shirt i början av oktober, något som aldrig händer i Sverige. Man hinner liksom vänja sig vid att det går mot kallare tider om man jämför med hur det är i Sverige. Ganska ofta kommer hösten lite plötsligt. Ena dagen är det strålande värme och sommar, någon dag senare är det visst höst i luften och den varmare jackan har ersatt den tunna.

Flyttstädningen lider mot sitt slut. Min tanke var att slippa städa på min 30-års dag (vilket är imorgon), men det gick inte riktigt. Jag har lite finputs kvar och det gör jag tidigt imorgon. Sedan är det dags att göra sig redo att fara mycket tidigt på onsdag morgon.
Bilen har fått en ny ägare idag och det känns okej. Lite tråkigt att inte köra den igen. Jag har ju ändå kört den nästan dagligen i fem år...
Nu går det mot andra tider!

En gammal bild på kakan! Lägg på lite rost och ta bort snön så har ni en uppdaterad bild.

5 kommentarer:

Monica sa...

Ett jättegrattis på din 30-årsdag, önskas dig Trillingnöten! Fest både här och där hoppas jag:-).

Casa Annika sa...

Jag älskar de svenska årstiderna och deras växlingar. Sevilla är så trist med sina två årstider; sommar och vinter. Med temperaturen som den enda riktiga skillnaden...

Bra jobbat de här tre veckorna, snart får du äntligen träffa din familj igen!
Och grattis på födelsedagen!!!

Camilla sa...

Jag uppskattar också de svenska årstiderna. Utan höst och vinter skulle vi inte uppskatta vår och sommar så mycket. Och visst kan det vara mysigt att krypa upp i soffan en höstkväll?

Jättegrattis på födelsedagen! Hoppas du får en bra dag även om du behöver städa lite också.

Emma sa...

Grattis på 30-årsdagen. Än har du tio år kvar tills livet börjar, för det gör det ju vid 40 säger de. Eller var det 50!

Känns lite vemodigt att du sålt Kakan, men nu är det (nästan) över och du kan påbörja ditt nya liv som 30-plus i NYC ;-)

Tillbaka igen om ngn dag bara!?

Sara sa...

Grattis på 30-årsdagen. Hoppas städandet går undan så du kan njuta lite sen.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...