torsdag 16 augusti 2012

Loppis

Nu börjar jag i alla fall se ett slut på alla saker i lägenheten. På söndag ska jag ha en liten loppis i vardagsrummet. Man kan ju alltid hoppas att någon person dyker upp och förbarmar sig över nån liten grej. Alltid värt ett försök liksom.

Tänk vad mycket man samlar på sig! Vi har väl nästan alltid haft i tankarna att vi ska flytta tillbaka till New York nån gång och därför tänkt oss för och inte köpt något onödigt. Ändå är det lådor av saker som nästlat sig in i våra liv. Frågan är om man egentligen är i behov av så mycket grejer? I och för sig tror jag nog att man saknat det mesta av de grejer som i alla fall underlättar i vardagen. En vitlökspress till exempel. Alltid behändigt. Kastruller i olika storlekar, också nödvändigt. Fast tre hammare? Jag vet inte om jag känner till något tillfälle då tre olika personer varit i behov av att banka på nåt samtidigt. Eller manualer till elektronik som dött för flera år sen. Kanske ska kasta ut på Tradera? Det är möjligtvis en lukrativ marknad - utgångna manualer. Säkert nån samlare som samlar...

Gamla skridskor, i alldeles för stor storlek, från att jag var drygt åtta år. På den tiden tävlade jag och en kompis om vem som hade störst skostorlek. Fråga mig inte varför. Skridskorna är för stora för mig idag och jag undrar hur de satt när jag var åtta? Jag vet inte om åror ingick i priset?
Senare blev det snarare tvärtom. Man skulle vara minst i alla storlekar.
Ja, ni ser. Saker.


10 kommentarer:

Anna sa...

Ja, oj vad man lyckas samla på sig. Jag gjorde nån slags rensning förra sommaren och sålde på Tradera. Ingen dum idé.

Monica sa...

Spännande med loppis i vardagsrummet, tänkt lite på hur du skulle lösa "sakproblemen" och just så trodde jag du kanske skulle göra:-). Lycka till! Hoppas du får in mycket pengar:-). Förstås kluvna känslor när man måste rensa som du men säkert rätt skönt också. Hälsosamt tror jag t o m. Någon enstaka sak kan jag sakna när jag rensat ut i hemmet och titta efter innan jag minns: javisst ja, den gav jag ju bort, men det mesta klarar man sig utan.

Marina sa...

Jotack, många saker blir det...

Husfrun sa...

Haha, så gulligt. Åtta år och tävla om att ha störst skostorlek... när man är åtta år har man väl typ 30-32 i skor? :)

FiA FIT sa...

Vad spännande allt låter! Men när åker du? Och hur gick det med förskolejobbet? Vart ligger det och vart ska ni bo?

Oj... jag är så frågvis av mig :-)

Jojjo sa...

Ska du sälja böcker kanske det är värt att åka dit?! ;)

Jojjo sa...

Och du! På lördag ska här ätas kräftor! Klart du ska komma förbi, Gysinge är ju inte så värst långt bort från där du är nu, visst?

Steel City Anna sa...

Hammare är en sån där sak som man alltid tappar bort :) Lycka till, så skönt att rensa grejer, skulle göra det var och varannan dag om jag inte var gift med en sån där konstig samlare.

Västgötskan sa...

Åror... Ja, bara hoppas att isen i ishallen (eller på sjön) var tunn då, så ni kunde ro... Hihi! ;-)

Kram

Min plats i solen sa...

Ja, hjälp vad man samlar på sig! Jag tycker jag rensar med jämna mellanrum och trots det så finns det ständigt prylara tt slänga och ge bort. Hur går det till?

Idag när vi snodde runt här hemma och letade efter en sladd till en kamera blev vi pinsamt medvetna om hur otroligt många sladdar av alla de slagvi har sparade. Sladdar som vi inte ens vet till vad de ska användas längre. Helt klart dags att rensa.

Lyck atill med loppisen nu och hoppas att du blir av med massor och gör dig en liten hacka samtidigt. :)

Kram Lotta

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...