onsdag 1 augusti 2012

Nervigt

Tack för att ni höll tummarna för mig!
Jag tror att det hjälpte! Som ni vet så söker vi jobb här borta för fulla muggar och så i förra veckan ringde en förskola i den närliggande staten New Jersey och ville boka en intervju. Men inte vilken intervju som helst, utan mer som en "audition".
Skolan är en skandinavisk förskola, en ganska liten en, och de sökte en förskollärare till hösten. Min intervju bestod i att hålla en samling för barnen (ålder 3-5 år) och ha en aktivitet med en mindre grupp barn. Som ni vet är jag ju mer van vid äldre barn just nu, även om jag tidigare jobbat på förskola, så jag var väldigt nervös hela veckan. Vad skulle jag planera? Vad skulle vi göra på samlingen? Plus att en massa andra fröknar och rektor och sånt skulle vara med. Lite som "So you think you can teach" (ist för So you think you can dance). Läskigt!
Jag fick gå upp supertidigt på morgonen. Ta tunnelbanan och sedan ännu ett tåg över till andra sidan Hudson River. En resa på 1,5 timme enkel väg. Plus ställen som jag inte besökt tidigare. Vid några tillfällen fick jag fråga mig fram. Folk är väldigt hjäpsamma, men man kan inte alltid lita på att informationen är korrekt. Först satte jag mig på fel tåg efter "hjälp" från medresenärer. Eftersom jag är så otroligt smart, ja, kalla mig geni om ni vill, fattade jag misstankar och förstod att det var fel tåg och bytte snabbt till rätt tåg. Sedan gick jag åt fel håll i staden jag kom till, men min intuition rättade till det misstaget och till slut hamnade jag på rätt gata och åt rätt håll.
Själva "audition" gick riktigt bra. Vid den tidpunkten hade min nervositet lagt sig och jag kände mig lite varm i kläderna.
Dock är det en hel del sökande verkar det som, och de har massor med fler att "intervjua" innan de bestämmer sig för vem. Om en vecka eller två återkommer de.

Förskolan verkade i alla fall mysig och trevlig. Personal och barn likaså. Enda nackdelen är väl pendlingen. Men i den här staden är 1,5 timme inte alls ovanligt. Nu skulle jag dessutom fara till en helt annan stat. Många pendlar ännu längre inom New York.
Medan jag väntar på svar, söker jag givetvis vidare...

9 kommentarer:

Monica sa...

Det kan du ha chans att få, tror t o m att du skulle passa jättebra:-), hoppas de förstod det!

Saltistjejen sa...

Härligt att det gick så bra!
Och ja, mitt jobb (kommande)ligger ju i New Jersey och ja, jag lär ha minst 1,5 timmes pendling enkel väg. Så är det ofta här som sagt.
Hoppas nu du får fina besked!
Kram!!

Casa Annika sa...

Oj!
Hoppas, hoppas att du får jobbet!!!
Kanske har du någon ilten manick som du kan titta på film i, då kan du titta på MacGyver på väg till och från! Då går det snabbt ska du se:D

Sara sa...

Vad spännande! Pendlingen låter jobbig men det mesta går ju att lösa.
Lycka till!

Anna sa...

Jag håller tummarna stenhårt för dig!

Husfrun sa...

Jag fortsätter givetvis att hålla tummarna för dig. Heja heja dig.

Johanna sa...

Å, det låter ju helt perfekt! Utom pendlingen då, men tänk alla böcker du hinner läsa på tåget! :)

Håller tummarna för att du får det!

Anna Granström sa...

Håller tummen och säger som Johanna - all lästid... ;) Hur är arbetstiderna annars? Menar - ni har ju barn och så, så det gäller väl att komma hem i dräglig tid.

Monki har nästan det avståndet han oxå enkel väg. Och då är det inom Sthlm...

Steel City Anna sa...

Lycka till!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...