tisdag 14 augusti 2012

Jag tror jag byter bana

Efter att ha lyssnat på den passionerade bagaren Sébastien Boudets sommarprogram funderar jag starkt på att byta yrkesbana. Att starta surdegskultur, vänta in den, tillsätta riktigt mjöl, havssalt och vatten nån gång mitt i natten och sedan knåda degen och därefter döda den i ugnen, låter mycket lockande. Dessutom sjungandes svenska visor med stark fransk brytning med ett och annat återfall i franska klassiker. Det är aldrig för sent för att starta om.
Men ärligt. Jag har aldrig blivit så sugen på att leta upp en riktig mjölnarbonde och köpa riktigt fint mjöl utan tillsatser för att sedan skapa ett riktigt gott bröd, som när jag lyssnade på Boudet. Okej. Jag erkänner. Släng in ett bakverk eller två också så blir jag ännu gladare. Och med bakverk menar jag givetvis nån croissant, macaron eller nåt annat sockrigt och franskt....Min fransklärare spelad denna nästan varje lektion och trots att mina franskkunskaper i stort sett flytt sin kos, skulle jag kunna sjunga denna mitt i natten om någon väckte mig och bad om den.

7 kommentarer:

Katarina sa...

Den bästa sommarprataren i sommar! Lyssnat på honom redan 3 ggr! Wow! Vilken passion

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Wow, läste om honom på nätet o letade upp programmet på nätet, nu ska här lyssnas!
O vet du, fick en kklutt surdeg av en granne efter att min sats inte blev helt efter peceptet. Så om en liten stund ska mina livs första (om man inte räknar med de som blen misslyckade!) surdegsbröd smakas på!!

Klem Anna

Saltistjejen sa...

Visst är han helt fantastisk att lyssna på! Man blir så glad! Så full av energi!!
:-)
Kolla in hans blogg också! Den är också helt underbar! Brödpassion.

Husfrun sa...

Missar alltid att lyssna på sommarpratarna. Synd, för att bli inspirerad är alltid härligt.

Anonym sa...

Åh, tack för påminnelsen. Jag måste höra programmet. Det var min tanke redan för länge sedan när jag hörde om en passionerad surdegsbrödsbagare som skulle sommarprata. Din fina beskrivning av byte av yrkesbana gillade jag också skarpt.
Jag har dock till skillnad från dig hållit liv i min franska i alla år genom resor, böcker och film och det är jag så glad för. Ska nu lyssna på låten.

Västgötskan sa...

Det har jag också misssat.
Men inspiration i alla former är ju härligt! Baka på. :-)

Kram M

ZtorZillen sa...

Jaså? Va roligt, måste också lyssna! Lyssnar på sommarpratarna på jobbet, men ligger lite efter nu...hehe..

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...