fredag 17 augusti 2012

Ska det vara så ska det ta mej tusan vara ordentligt

Jojo. Både igår och idag har jag tagit hand om min hälsa. Igår var det tandregleringen som gällde. Ni kanske kommer ihåg min panik i början av juli då jag märkte att mina tänder börjat flytta sig eftersom min tandställningstråd gått sönder. Jag föreställde mig ju att tänderna skulle hinna snurra runt i munnen och orsaka enorma förändringar innan jag skulle fara till Sverige och få det fixat. I alla fall. Det hände inte så värst mycket med tänderna. Igår fick jag ta bort min tråd och byta ut den mot en mindre. Tråden jag tog bort hade jag haft i 15 år så det var inte otroligt konstigt att den var usliten...

Idag hade jag istället tid hos folktanvården eftersom jag haft lite ont i nedre käken. På kliniken träffade jag en gammal klasskompis mamma. Som kom ihåg mig så klart. Med det namnet jag har, är det svårt att glömma mig. Hon hade hört "skvaller" om att jag flyttat till US of A. Och mycket riktigt. "Skvallret" stämde.
Undersökningen visade hål på en tand. Förjäkligt rent ut sagt. Det är en tand som orsakat problem ända sedan jag var sex år tydligen. Det kunde de se i sina rullor minsann. Tredje gången eller så. Och de kunde laga den på en gång. Vilken "tur"...Jag är ju livrädd för sånt där. Senaste gången var samma tand för 8 år sen. Och före det var jag väl 8-10 år. Tack och lov.

Med dessa två stora ingrepp i munnen har jag nu i princip ett helt nytt bett att vänja mig vid. Lite läskigt. Känns mycket annorlunda faktiskt....Dessutom vågar jag inte bita med den sida där den lagade tanden sitter. Den kommer ju helt klart att spricka och gå sönder. Det vet väl alla?


5 kommentarer:

Marina sa...

Att vara tandläkare måste vara ett fruktansvärt otacksamt jobb, tänk att vet att egentligen vill ingen komma dit och av de som kommer är flertalet livrädda!

Husfrun sa...

Tandläkare borde förbjudas... eller ja, du vet vad jag menar ;)
Skönt att få det fixat i alla fall.

Stef sa...

Bra att du fått det fixat iaf! :) Hur länge stannar du i sverige?? kramar

ZtorZillen sa...

Märkligt det där. Att gemene man tycker det är obehagligt att gå till tandläkaren...själv kan jag tycka det är lite mysigt, men det kanske är för att mamma är tandsköterska och för att jag själv aldrig haft ngt hål? hm....Ta hand om dig!

Min plats i solen sa...

Skönt att ha fått det fixat och liak bra att få det gjort på en och samma gång dessutom. Så slipper man gå och gruva sig.

Jag önskar så att jag kunde känna mig bekväm där i tandläkarstolen men nej, stel som en pinne hela tiden och rycker till för minsta lilla. Jag tror det hela började då jag var 4 år och halkade och slog i tänderna i golvet och nästa dag fick dra ut alla 4 framtänderna hos tandläkaren. Ingen bra start alls. ;)

Jag hoppas att munnen ska kännas ok snart igen.

Sköt om dig!

Kram Lotta

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...