onsdag 31 oktober 2012

Dag 2

Dag 2 utan el. Vi har flytt lägenheten (sju våningar med trappor i mörker med ficklampa) och spenderar dagen hos svågern och hans flickvän. Här finns det värme, TV och kylskåp. Riktigt lyxigt. Reparationen befaras ta upp till 10 dagar!
Temperaturerna ska sjunka under morgondagen och risken är att det blir kallt i lägenheten. Inget varmvatten har vi heller. Vi värmer vatten på gasspisen som vi har.
De allra flesta har gasspis här och på ett sätt är det väl tur. Vi KAN laga mat. Å andra sidan är det rätt farligt.
Igår kväll skulle maken ta en tur till affären för att köpa en radio så att vi kan lyssna på nyheterna i alla fall. Han passerar grannens dörr. Det bor en äldre kvinna där som vanligtvis har hemhjälp, men eftersom det är svårt att ta sig nånstans kan hon inte komma. När maken passerade hennes dörr kände han lukten av gas. Han kom och hämtade mig för att bekräfta och mycket riktigt, det var gaslukt. Vi funderade på om vi skulle ringa på eller inte men till slut gjorde vi det. Hon öppnade och bjöd in mig. Hon sa att hennes gas var av, men jag gick in i köket och tittade. Gasen var på! Om den fortsatt vara på hade hon dött av förgiftningen till slut.
Ni ser. Farligt!

På natten hör vi knappt nån trafik längre. Folk håller sig inomhus i större utsträckning än innan.
I övrigt finns det ingen tunnelbana. De reparerar för fullt, men risken är stor att det tar ett tag.
Bussarna går nu och är gratis tills vidare. Ni kan ju tänka er alla de som brukar ta tunnelbana till jobbet och hem igen varje dag, som nu tar bussarna. Plus att folk tar sina bilar. Trafiken är kaosartad på vissa ställen.
Idag är skolorna stängda, och vi får se hur det blir imorgon. Om även skolbussar ska ge sig ut i trafiken lär det blir riktigt jobbigt läge i New York imorgon och på fredag.


9 kommentarer:

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Jösses, låter som undantagstillstånd...eller?!

Gott o höra att ni har det bra iaf, Klem Anna

Emma sa...

Herregud! Vad bra att ni ringde på hos tanten!!!

Härmed får ni varsin bautamedalj och jag dubbar er till Frankenstormshjältar!

Stackare. Fy. Hang in there

Mrs Clapper sa...

Men gud vad bra att ni ringde på!! Ni räddade verkligen hennes liv...

Förstår att det är kämpigt att vara utan el, det är svårt när man bor i stan. På landet har man andra möjligheter med brasor, diselverk etc. Hoppas att ni inte behöver vänta så länge som 10 dagar!
Kram

Monica sa...

Låter jobbigt verkligen, mest för att ni inte vet hur länge det ska dröja med el, vatten och värme tillbaka. Hoppas det löser sig snabbt och det finns resurser tillräckligt. Tur ni har släkt där, är positivt i eländet. Ta hand om er alla, kram!

Martina sa...

Vilket jobbigt äventyr ni råkat ut för.
Har tänkt på er och några bekanta som bor utspritt i NJ och olika delar av Connecticut.
Hoppas att el och annat återgår till normalläge innan allt hamnar i stenåldersläge :-)

Stef sa...

Ojdå, du räddade livet på din granne! Cred to you, många hade kanske inte ringt på! Så bra att ni kan fly hem till svågern lite.....jag kan knappt tänka mig hur mycket arbete det kommer att ta innan saker och ting fungerar som det ska igen. Hoppas ni får elen tillbaka snart iaf! kramar

Marina sa...

Skönt att höra att ni är ok, även om läget är lite(?) kaosartat för tillfället!

Casa Annika sa...

Vilken TUR att din make är så uppmärksam!!!
Förstår att det är besvärligt. Intressant det du berättar om hur ni har det.

Malin-Charlotta sa...

Huha! Att få läsa dina inlägg här berör och jag förstår hur förbaskat bra vi har det här i Svedala....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...