måndag 29 oktober 2012

Lugnet före stormen?

Man kan aldrig riktigt veta. Här beskrivs stormen Sandy som "epic" och "historisk". Så här långt är det ganska lugnt ändå. Vinden blåser hårdare för varje timme och regnet kommer och går. Bilder på TV visar att vattnet nu skvalpar upp i Battery Park (alldeles på spetsen av Manhattan, där man kan se Frihetsgudinnan). Det rapporteras också om att andra delar drabbats av mindre översvämningar. Där jag/vi bor är det mest blåsten och regnet som kommer att ställa till med problem. Det värsta som kan hända är nog att det blir elavbrott.
Det är mycket lite trafik ute på vägarna nu och folk stannar inne. Det finns så klart de som trotsar vädrets makter och ger sig ut, kanske i jakt på äventyr. Vi får hoppas att de tar sitt förnuft till fånga och  drar sig hemåt igen.
Stormen beräknas nå land inom 4-6 timmar och då gäller det nog att hålla i peruken en stund.
Skolorna är stängda även imorgon, vilket jag tackar innerligt för.


3 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Stay safe!!!!
Här är inte alls farligt än. Blåsigt ja en hel del regn ja. Men inte värre än vanligt dåligt höstväder. MEN jag inser att det är på g. Jag tänker på alla som bor nära vatten eller där många träd kan blåsa omkull och hoppas att Sandy inte ska gå alltför hårt fram ändå.
Kram!

Steel City Anna sa...

Usch, obehagligt, hoppas det blir snällare väder snart!

Anneli sa...

Jag hoppas att det inte blir så jobbigt som det låter på nyheterna och att ni snart är tillbaka till det fina höstvädret igen.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...