måndag 21 januari 2013

Måndagstipset!

Över helgen har jag funnit en hel del trevliga program och filmer som jag tänkte tipsa om. Som en god vän, delar jag så klart med mig.

Filmen Silver linings playbook är strålande bra. En verklig feelgood-film och samtidigt väldigt rolig.   Robert De Niro och Bradley Cooper gör fantastiska insatser i filmen som verkligen lyfter historien. Bradley Cooper spelar en man som precis släppts ut från en instutition och försöker få sitt liv tillbaka igen. Han träffar en granntjej som verkar vara lika galen som honom och de inleder ett "samarbete", där de ska hjälpa varandra. Mer kan jag inte avslöja!

En ny serie kommer att starta här i amerika och jag är ganska säker på att den kommer att köpas upp av nån svensk kanal. Ikväll börjar The following med Kevin Bacon. Serien handlar om en fd FBI-agent som återkommer i tjänst efter att en seriemördare rymt. Seriemördaren kommunicerar med andra aktiva seriemördare och kan få dem att göra exakt vad han vill. Till och med på avstånd. Det är alltså lite övernaturliga inslag i serien. Den har fått uppmärksamhet eftersom den är väldigt skrämmande och obehaglig. Vi får se ikväll!!

En annan serie finns redan på SVTplay. Serien är fransk och heter Gengångare. Den handlar om ett gäng döda som plötsligt återvänder till byn där de levde. De kommer själva inte ihåg att de varit döda, men familjerna och vännerna blir så klart chockade. Efter deras återkomst börjar mystiska saker att hända. Detta är en miniserie i åtta delar varav fem delar redan sänts. Den visas bara på SVTplay.

En film som vi ska se snart och som är nominerad till ett antal Oscars är Beasts of the southern wild. Huvudpersonen är en liten flicka (som var sex år då filmen spelades in. Idag är hon nio år och är Oscarsnominerad!) vars pappa är döende. Pappans tid rinner ut och han är fast besluten att lära sin dotter att överleva ensam i världen. Det ska tydligen vara en väldigt ledsam historia, men samtidigt väldigt bra.


9 kommentarer:

Emma sa...

åhå, man tackar för alla bra tips!

iaz sa...

Det låter som bra tips, den nya amerikanska serien som lovar lite läskigheter verkar passa mig. Hoppas nån kanal köper in den. Gengångarna verkar med spännande, måste kolla upp! Kram!

ZtorZillen sa...

Åh, älskar serier! Tack för tipsen!!! Ser du på american horror story?

Madeleine sa...

Tack för bra tips!! :) Har hört mycket bra kritik om den sistnämnda filmen.

Anneli sa...

Härligt med bra tips! Jag håller ögonen öppna.

Marina sa...

Alltid välkommet med lite tips!

Husfrun sa...

Den sista filmen du berättar om är jag sugen på att se. Fast bara om den inte är alltför sorglig.

Liv sa...

Även jag nyfiken på The Following och såg premiären igår. Men jag har ännu inte bestämt mig för vad jag tycker och om den känns värd att följa. Jag behöver nog några fler avsnitt på mig för att bestämma mig

Martina sa...

Tack för tipset! Ska genast se The Following och sedan gå till SvtPlay för den franska serien!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...