torsdag 24 januari 2013

"Sverige vs USA" 1-1

Att gå och handla är en annorlunda upplevelse här i USA. Visserligen är det som med allt annat, det är relativt. Var man bor till exempel. Eller vilken affär man går till. Som hemma i Sverige. Det som ofta är gemensamt är att man slipper packa matvarorna själv. Det är himla skönt tycker jag! Å andra sidan känner jag att kön ringlar lite väl långsamt, kanske på grund av att kassörskan/kassören packar. Handlar man mycket hjälper man så klart till själv. Om man är något så när human till vardags.

Det andra som är specifikt gemensamt är att det är väldigt tunna plastkassar på affären. Så pass tunna att man ofta får "double bagged". Det betyder att det man handlar har TVÅ kassar runt sig. Handlar man tio kassar blir det alltså totalt 20 kassar man drar med sig hem. Slöseri. Vissa affärer lägger istället i en papperspåse i plastpåsen för att det ska hålla.

Nu har de på min lokala marknad mirakulöst lyckats införskaffa extra hållbara plastkassar - NO NEED TO DOUBLE BAG står det med stora bokstäver vid kassan. Vilken fantastisk idé!

ICA, Konsum, hörde ni där hemma? Extra hållbara kassar is da shit! Jaså? Ni HAR redan såna? My bad.


7 kommentarer:

Marina sa...

Om jag får välja packar jag helst själv! Här kan de inte packa (i alla fall inte som jag vill ha det!) utan det som normalt får plats i en kasse blir plötsligt tre och hur smart är det? Nej, numer försöker jag ha med mig egna kassar, och jag packar ofta själv för då får det jag handlar plats!

iaz sa...

Det är roligt att läsa dina betraktelser om skillnaderna mellan länderna. Intressant :-)

Husfrun sa...

Haha, jag trodde att alla amerikanska mataffärer tillhandahöll pappkassar utan handtag så som man ser i filmer ;)

Casa Annika sa...

Hihihi!
Här tar många med sig tjocka håller-för-alltid-kassar sedan butikerna började ta betalt för sina dåliga kassar. Många packar också direkt i dramaten.

dorro sa...

Ja de där kassarna har jag aldrig förstått mig på och det är ingen direkt hjälp när de packar åt en. Konstigt fenomen det där. Bra idé med extra tjocka kassar! Hur kom dom på det?

Camilla sa...

Det låter som att det är läge för tygkassar ;)

Nora Miriam sa...

Sedan packar de ungefär tre varor i varje kasse också... Så det som i Sverige får plats i två kassaar måste i USA packas i sju kassar. Ungefär :S

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...