lördag 12 januari 2013

Saker som gör en oväntat glad

När jag först kom hit till det stora äpplet förvånades jag av hur "o-chic" livet egentligen är här. Jag hade enorma föreställningar om att folk gick uppsminkade, uppklädda och högklackade till tänderna - dagligen, oavsett om det gällde ett möte, en arbetsdag eller bara gå till mataffären. Ni vet, som man ser på TV. Så var det ju inte. Det finns folk av alla de slag, både uppklädda och "vanligklädda". Jag var ju helt normal visade det sig. Jag hade liksom trott att jag skulle vara tjejen från landet. Låååångt ut på landet.

Något annat som jag fann väldigt konstigt till en början var att många, unga som gamla hade såna där shoppingvagnar att dra hem matvaror i. Ni har sett ett gäng pensionärer hemma på stan dra runt med något liknande. Och bara gamla pensionärer. Här ser man unga som gamla, män som kvinnor, dra en sån hem från affären.
Själv förstod jag som sagt inte vitsen förrän för nåt år sen. Så praktiskt det är! Har man ingen bil, som många här inte har, är det jobbigt att storhandla. Visserligen finns det många som agerar taxi och som väntar på eventuellt överköpta kunder utanför de större affärerna, men det är inte alltid man har lust eller möjlighet att lägga 50-100kr på en taxi. Även om det är smidigt.

En shoppingvagn är helt fenomenalt. Tyvärr gick vår stora starka sönder. Vi storhandlar en hel del och det blir ganska mycket slit på en sån. Tunga kassar, mycket farande fram och tillbaka och en massa gupp och trottoarer. När vi var på väg ned i hissen för nån vecka sen fick vi syn på en granne med en "shoppingvagn de luxe". Alltså, ett riktigt vrålåk! Stor, hjul som vrider på sig, rejält handtag och även förstärkt vid hjulen (där de ofta går sönder). Jag var tvungen att fråga var hon köpt den. Och det visade sig vara bara runt hörnet.
Nu är vi lyckliga ägare till en rolls royce- vagn! Nästan så man kan sitta i den och rulla ned för en backe om man är lite trött på att gå.Tänk vad små saker kan göra en lycklig! Inte hade jag trott att en pensionärsvagn skulle gjort mig så glad för bara nåt år sen...

8 kommentarer:

Camilla sa...

På senare år har jag faktiskt sett en del personer under pensionsåldern ha en sån där vagn. Det verkar himla smidigt, men jag har inte vågat mig på någon än. Vi har en granne som har kvar barnvagnen sedan hennes barn (numera 30-40 år) var små för att köra hem varor i. Det är också smart, men ser också lite kul ut.
Än så länge använder jag cykelkorg eller ryggsäck, eller båda delarna.

Husfrun sa...

En sån vagn måste ju vara superperfekt!

Hanna Lans sa...

Innan jag såg bilden tänkte jag att jag måste tipsa dig om just en sådan där. :) Kanonbra! Och det där med att man tror att folk på Manhattan ska vara så himla tjusiga. MOHAHAHA! Kanske vid tiden för Fashion Week, men annars ... eh ... not so much.

Anonym sa...

Låter verkligen mycket praktiskt.

Steel City Anna sa...

Dramaten i nästa sex and the city film kanske :)

Monica sa...

En sån skulle jag vilja ha, det är bara det att det är för mycket snö här:-). Och chict är det mest i Stockholm, här har man koll och är noga och folk är rädda att inte duga, skönt med en mer avslappnad storstad.

Casa Annika sa...

Här i Sevilla är folk, framförallt kvinnor då, superstylade för det mesta. Smink, matchande skor, smycken, håband, allt!
Och alla har en sådan där vagn. Små skolbarn till och med, för att slippa bära läxböckerna på ryggen. Fast då är vagnarna barndesignade.
Själv har jag en ljusblå smidig en.
Det finns förresten vagnar med hjul som är gjorda för att köra i trappor. Alla hus har ju inte hiss, så det är praktiskt.

Eva sa...

Hur skulle jag klara nig sommartid utan vagn? Ryggsäck plus lastad vagn, perfekt för billösa. Det var fotografer jag jobbade med som fick mig att upptäcka shoppingvagnen, varför slita ut sina axlar med att bära tung fotoutrustning, sa en när han kom dragande med sin vagn.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...