lördag 15 juni 2013

Kunde det varit en bättre dag?

Nej, jag skulle inte tro det! Idag var vädret perfekt. Så där svenskt "lagom". Inte för varmt, inte för kallt. Inte för soligt, inte för molnigt. En alldeles lagom bris och inte alls fuktigt. Fantastiskt.
Vi bestämde för ett bra tag sen att vi skulle åka in till Manhattan för att gå på bio med dottern. Det fick bli "Epic" i 3D och den var riktigt bra och rolig! Ångrar oss inte ett dugg! Det bästa med biografen här är att om man går före klockan 12, dvs på morgonen, är det oftast halva priset på biljetter. När det gäller 3D är det inte halva priset, men billigare i alla fall.

Därefter hade vi bokat tid för en klippning till dottern. Vi åkte till samma ställe som förra gången. Där får barnen titta på film medan de klipps och efteråt får de klubba och en liten leksak. Tyvärr är jag inte direkt förtjust i stället. Det är mycket "löpandeband-principen" som gäller. In och ut med kunder så snabbt som möjligt. Ns klippning tog max 10 minuter med förarbete och efterarbete. För den summan som man betalar är det ganska dyrt. Vi ska leta reda på ett annat ställe som ger mer för pengarna.

Före. Eller under tiden.

Efter, mumsandes på klubban.

Sedan gick vi till en babybutik som heter Giggle. Där köpte vi vår första sak till bebisen i magen. En likadan filt som vi köpte till N, på samma butik, när vi väntade henne. En sk receiving blanket. Mjuk och skönt och fluffig. N ville också köpa nåt till bebisen och hon kutade runt i butiken och skulle köpa allt som bebisen kunde tänkas behöva. Tröja, flaska, gosedjur, haklapp och så byxor skulle det bli. Nu fick vi stoppa henne lite grann eftersom just denna affär är väldigt dyr. Ett litet tygdjur som hon hittade kostade 25 dollar (ungefär 170kr). Det kändes lite väl. Istället blev det fingerdockor i form av djur som dessutom är ekologiska. Vi lovade att ta med N och köpa mer saker vid ett senare tillfälle.
En sån här filt blev det. Men är så klart större i verkligheten!
Och de här valde N till bebisen.

Dessutom kollade vi på olika barnvagnar och föll pladask för en Uppababy. Till N hade vi en nyinköpt, stadig Emmaljunga, men de finns tyvärr inte att köpa här. Den här barnvagnen liknar till viss del vår gamla barnvagn, men är smidigare och lite mindre. Älskar! När jag frågade hur långt i förväg man måste beställa vagnen tittade hon menande på magen min och sa att det kanske var ganska bråttom med en vagn? Varpå jag påpekade att det var tre månader kvar till beräknad nedkomst.
I alla fall var det knappt nån väntetid. Högst 4-5 dagar. Riktig service!

Dagen avslutades med ett lekparksbesök, lite mat i magen och så tunnelbana hem igen.

En fantastisk dag. Väldigt avslappnande och lugn. Precis vad vi behövde. Vi till och med glömde bort tiden något och fick nästan lite bråttom hem till sist.

Imorgon firar vi fars dag här i USA! Maken är sugen på glasstårta, som han aldrig ätit. Nu får vi se om det blir en hemgjord (lutar åt det) eller en köpe (finns många fina såna här också)...

10 kommentarer:

iaz sa...

Va mysigt att få köpa de första sakerna till bebisen. Jag förstår att N är spänd på att få möte sitt lillasyskon med =) Skönt med en "lagom" dag, vad gäller vädret. Och fin i håret blev N med =) Kram!

Hanna Lans sa...

N är ju så bedårande söt!

Jag trodde att ni bodde på Manhattan men högt upp?

Monica sa...

Vad fin hon blev i håret och säkert mer lättkammat ett tag:-). Fina fingerdockor hon valde, ser välgjorda ut och så fina färger. Skönt med en sådan tillsammansdag:-)

Anna Granström sa...

Roligt med bebisinköpen! (Fast också dyrt, förstås). Hur funkar det med bebis i NY, är det barnvänligt? Inte tänkt på det där när jag varit där...

N är så söt!

My sa...

Vilken härlig dag! :) sånna mysdagar med familjen är guld värda! Spännande att börja köpa grejer till den lille, ser ut som en toppenvagn att ha i storstan, liten men stadig.

Saltistjejen sa...

Härlig dag! Och du Giggle ÄR dyr!" De har jättefina saker där men man storhandlar ju inte där direkt. Vi fick rpesentkort där när vi fick E vilket var kul för då kunde vi köpa lite mer. :-)
Och vad roligt md vagnen! Vi hade en Uppababy till E och var STÖRTNÖJDA med den!!! Nu är den ju ännu bättre också eftersom de alltid fixar saker med åren och nya modeller. Men som sagt vi var supernöjda! Särskilt att barnen sitter rätt högt upp i den (jämfört med iallafall dåtidens Buggaboo) plus att man kan fälla ihop den med sittdelen KVAR i "chassit" om de är vänd framåt. OLUS att "korgen" undertill är SUPER"!!! Rymmer massor vilket inte är helt fel när man ska ut för att handla eller ha picknick eller annat... :-)
Kram!!

Casa Annika sa...

Vilken fin dag! Låter perfekt!

Martina sa...

Oj, 10 minuter var väldigt snabbt. MÅste vara många barn som blir lite sura då de knappast kan hinna se speciellt mycket av filmen då...

Camilla sa...

Snygg vagn och snygg dotter! Hon börjar bli stora tjejen.

Anna sa...

Hej!

Vi har en uppababy som jag älskar! Den ska nu säljas,(för en liten peng $150). Intresserad? Vi bor ju I Delaware, men kommer till New York 14juli när vi ska åka hem till Sverige. Bara en liten tanke :)..

Anna

abcd8483snabelahotmail.com är min mail (du kanske kommer iåg att vi har mailat förut :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...