onsdag 12 juni 2013

Saker jag roar mig med

Jag har ju ett jobb som innebär att ta hand om en liten bebis. 3,5 månad har hon blivit nu. Det innebär också att det blir en hel del "håltimmar" när hon ligger och sover. Några minuter här och var. Som tur är har jag hittat nåt att pyssla med under tiden.
Eftersom jag pendlar får jag två morgontidningar alldeles gratis vid tunnelbanan. Bara att plocka på sig. Det är "Metro New York" och "AM New York". De tar jag med mig och läser när hon sover. När de är färdiglästa, tar väl fyra minuter för de är väldigt tunna, löser jag de korsord som finns i dem! Och det har blivit lite utav en sport. Jag har märkt att Metros korsord är bra mycket svårar än AMs. Det är också aningen svårare att lösa ett korsord som inte är skrivet på ens modersmål. Många ord och uttryck som jag aldrig hört förr. En hel del har jag hört, men de poppar liksom inte upp lika snabbt som på svenska. Jag har redan lärt mig en hel massa nya ord som jag kommer att få användning för.

Tack och lov för internet säger jag bara! Ibland kan man fastna och inte komma på ett enda ord till. Men då ser ni, kan man kolla på "fusksidor" och leta fram vad det kan vara. Därefter brukar det lösa sig med några ord till helt automatiskt.

Ibland hinner jag inte göra klart ett korsord under dagen så jag tar hem och gör det sista på kvällen innan jag går och lägger mig. Som idag. Metros korsord är precis färdigt.

Jag brukar få såna där korsordsinfall med jämna mellanrum. När jag var tonåring hade jag en hel sommar där jag slukade korsord i varenda tidning och till och med köpte speciella korsordstidningar. Sedan har det väl kanske legat i stiltje fram tills nu. Jag är en periodare med mycket. Vissa perioder bakar jag mycket, andra läser eller lyssnar på musik. I perioder gillar jag att städa och organisera och sen får jag mer lust att se på olika TV-serier. Sedan tröttnar jag och gör nåt annat. Och sen återkommer lusten efter ett tag igen...

Är ni också periodare?

12 kommentarer:

Maria sa...

Korsord är kul men jag glömmer liksom bort det. Blir en liten semestergrej ofta.
Och jag är också periodare, brukar läsa böcker och då kan jag läsa 4-5st på raken sen kanske jag inte öppnar en bok på flera månader. Lika med bakning mm.
:)

Husfrun sa...

Jag är definitivt en periodare jag också. Smart det där med korsord så att du lär dig nya engelska ord :)

Monica sa...

Det där var en otroligt bra idé som du funnit. Ja dels tidningsläsandet, synd de är så tunna, tycker att här hinner jag inte läsa färdigt Metro på väg till stan utan brukar knöla ned den i väskan:-) och korsordslösning är lärorikt och som du säger ganska annorlunda på ett annat språk än modersmålet. Perfekt utbildning och jobb på samma gång, två flugor i en smäll:-), hoppas ni mår bra alla, både du och familjen, din bebis och bebisen du tar hand om, så liten.

Jojjo sa...

Jag är periodare med väldigt, väldigt långa perioder av att INTE lösa korsord mellan gångerna... men det är galet kul när jag väl gör det! Farmor var grym på det.

Marina sa...

Jag är väl också lite "periodare" när det gäller mycket - men i n t e att städa!!!

Saltistjejen sa...

Korsord är ju himla bra men jag förstår att det är knepigt när det inte är på sitt "eget" språk. Man har ju mer begränsat ordförråd när det gäller ett språk man inte talar i första hand. Det som är bra är att man FÅR ett bättre ordförråd AV att göra just korsord så det är ju super!!
Kram!

Malin sa...

Jag köper gärna korsordstidningar i Sverige så jag kan öva svenskan, att tänka på svenska. Vad som är svårt är egentligen när det gäller typ svenska unga artister eller skådespelare som man liksom inte känner till när man bott utomlands i många år.

iaz sa...

Åh, kortord. Har försökt så många gånger, men jag tröttnar så fort när jag inte klarar orden. Men det är klart att det säkert är så att ju fler korsord man löser, ju lättare blir näst och nästa och nästa =) Min favorit (fast det kanske inte är ett korsord eg) är dock en kvadrat fylld med bokstäver där man ska finna ord, framlänges/baklänges/lodrätt och vågrätt. Det är riktigt skoj =) kram!

Mrs Clapper sa...

Älskar korsord!
En kollega och jag när vi jobbade i butik för länge sedan brukade dela, så vi gjorde lite var på rasten! Jättekul! Så kunde man gå och klura sen när man var ute och jobbade och så såg man kanske lösningen när man kom in. :)

Camilla sa...

Smart sätt att träna språket!

Jag är också periodare, i alla fall när det gäller korsord och sudoku. Just nu ligger jag lågt med båda grejerna, men de kommer säkert att poppa upp igen.

Emmas Bokhylla sa...

Åh, korord är verkligen något jag önskar att jag var bra på. Har alldeles för lite tålamod för det. Fast övning ger ju färdighet...

Henrietta sa...

Tack for din kommentar angaende interracial couples pa min blogg for ett tag sen!

Jag och min man traffades i Boston, och dar uppe kandes det inte lika extremt. Jag funderar pa att flytta norrut ibland, om ett par ar kanske, nar det ar dags att skaffa barn. Nar det kommer till mig sjalv bryr jag mig inte sa mycket, men jag vill verkligen inte utsatta mina barn for san idioti om jag kan undvika det. Vi lar dock bli kvar har ett tag da jag precis fatt ett valdigt bra jobberbjudande efter graduation :)

Kul med korsord forresten. Jag gillar att losa de svenska, men amerikanska ar jag inte sa bra pa sa da ar det inte roligt, haha.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...