söndag 2 juni 2013

Letar desperat! Och nära-döden!

Igår och idag har varit en sån där värme igen...eller inte ens bara det. Torsdag och fredag också. Kvavt, fuktigt, varmt. Igår stannade jag inomhus och kramade om vår AC. Min bästa vän! Den kan man lita på till hundra procent. Dottern for till stranden med sin farbror, hans tjej och lilla kusinen. Jag slapp därmed att gå ut till parken. Tack och lov! Hon var borta hela dagen och hade haft det helt fantastiskt. Det hade jag med.

Idag var det inte lika varmt som igår, och det var faktiskt skönt att gå ut. Lite vind och härlig skugga så gick det bra. Dock letade jag desperat efter en lerpöl...Ni vet, grisar och allt det där. Ikväll ska det tydligen åska och regna. Kanske skulle passa på att springa ut imorgon en sväng och samla lera tills framtida behov? Fylla badkaret kanske?

Dessutom hade jag en nära-döden-upplevelse igår ikväll. I godan ro skulle jag gå på toaletten och vimsar in genom dörren. Jag tänder lampan och drar ner brallorna, som man ju gör på dasset. Precis när jag ska sätta mig kollar jag ned på golvet. Där står världens största kackerlacka och väntar på att attackera. Med byxorna runt anklarna sprintar jag upp och studsar förbi kackerlackan. Tyvärr är badrummet väldigt litet så risken att trampa på skrället är alldeles för stor. Jag kan inte riktigt se odjuret eftersom byxorna är ivägen och jag "dansar" liksom runt för att inte trampa på den samtidigt som jag försöker ta mig mot dörren. Jag skriker som en stucken gris. Och maken undrar vad som försigår egentligen. Jag kommer utsnubblande ur badrummet och pekar och skriker att han ska döda kackerlackan.

Maken är en riktig hjälte!

Det är verkligen en negativ del av att bo i NYC. Kackerlackor. Vi har inga i lägenheten, men ibland kommer de från andra håll in här. Så ibland ser man någon som skymtar förbi. Nere i tvättstugan kan man också få syn på väldigt stora kackerlackor. Normalt i lägenheten är det kanske en gång per månad och då är de ganska små som kan krypa genom ventilation. Den jag såg igår måste ha gått på anabola eller nåt!

Gah!
Ps, tacka mig för att jag inte googlar fram en bild på monstret!

4 kommentarer:

Casa Annika sa...

FRUKTANSVÄRT!!!!!!!
Fy fasen vad otäckt! Fantastiskt att du kom ut utan att den attackerade dig! Jag har läst med en klump i halsen.
När jag fotograferade en kackerlacka för ett par månader sedan, och la ut på bloggen (tror jag), sa Jesús att han aldrig skulle återvända till en blogg som hade den dåliga smaken att lägga ut bild på en kackerlacka. Så ja, tack för att du är klokare än mig.

my sa...

Blärk! När vi bodde i pakistan när jag var liten hade vi flygande (!) kackerlackor i köket. Vidriga djur de där...

Lycka till med leran i morrn också du. : P

Monica sa...

Hu hoppas du skrämde iväg den. Mot värmen hjälper väl mest kalla duschar och att dricka mycket vatten. Måste vara rätt tungt att vara gravid denna sommar men det går ju över:-). Sköt om dig och hälsan!

iaz sa...

Usch, fy för äckliga kryp =( Insekter av alla de slag (kanske inte fjärilar då...) borde inte finnas i närheten av en, nej, de gillas ej!
Hoppas du slipper se dem mer i lgh iaf. Kram!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...