tisdag 25 juni 2013

Så var det slut...

Imorgon (ni som läser i Sverige kan läsa "idag" istället) är det sista skoldagen för N. Första året i skolan! Vilket år det har varit! Från en liten 4,5 åring som talade knagglig engelska (men som givetvis förstod det mesta) till en 5,5 åring som både läser och skriver på svenska och engelska. Riktigt bra ska tilläggas. Det har varit en fantastisk resa för både henne och oss, och jag tror att vi alla lärt oss en hel del.

"Tyvärr" har de ingen skolavslutning som hemma i Sverige. Visserligen är det endast halvdag, men några finkläder och sånger som framförs högtidligt för föräldrarna blir det inte. Snarare är det nedklätt som gäller imorgon eftersom de har "Dance festival" som skulle hållits för tvår veckor sedan, men då regnade det. Ns årskurs ska ha svarta shorts och en vit T-shirt på sig. Efter dansen är det hemgång. Helt osentimenalt.

Lite saknar jag det svenska firandet. Speciellt som jag själv varit så involverad i firandet i och med min "musiklärarroll" på min skola. Tragglandet av alla sommarsånger, som jag BORDE kunna utantill vid det här laget med 9 års egen grundskolegång plus fyra sommaravslutningar som lärare men som jag alltid måste uppdatera inför varje år. Jag blandar ihop verser och gudvetvad. Och sen den där sista dagen när eleverna kommer alldeles finklädda med lite blommor till fröken eller ett sött litet kort, som de högtidligt överlämnar. Och sist men inte minst det nervösa framträdandet inför föräldrarna med det efterföljande fikat när man kan pusta ut efter ett långt och krävande läsår.
Gärna ackompanjerat av lite sol och svenska flaggor.

DET är skolavslutning det. Något som jag absolut kommer att sakna här känner jag. Imorgon är alltså en vanlig dag för N. Dock får vi fira lite när jag kommer hem efter jobbet istället. Lite grann. Jag önskar att jag kunde slänga ihop en jordgubbstårta, men det hinner jag inte i år. Det får bli nästa år. Man får väl utöka firandet lite för varje avslutning :)

Den här lilla tjejen i september....

har förvandlats till denna stora tjej i juni....
Grattis, N, till första skolavslutningen!!

8 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Wow! Otroligt vad hon vuxit detta året! Kul! Och det låter ändå som en bra avslutning med dans! :-)
Vad ska N göra nu under sommaren då? Camp? Eller är ngn i familjen hemma med henne?
Vårt dagis/förskola har ju öppet året runt (inte sommarstängt mer än en vecka i augusti just innan nästa läsår börjar) så denna sommar är det som vanligt. men nästa då hon går ut Kindergarten kommer vi behöva fundera ut ngt. Troligen ngn form av day camp gissar jag. Vi får se. Det blir nytt för oss.
Kram!!

Husfrun sa...

Å, ja. Skolavslutningsfirandet är ju så speciellt på något sätt. Hoppas ändå N får en fin dag och ett härligt lov :)

Maria sa...

SÅ söt hon är! Visst är det något visst med skolavslutningar här i Sverige. Vår minsta slutade ju 9:an i år och även då stod man och fällde en tår. Är iof lite extra känslosamt att lämna sin klass/lärare/skola så man bli så påverkad.
Det här med traditioner i olika länder är väldigt intressant, hur man ser på saker.
Alltid kul att läsa om "ditt" liv på andra sidan jorden!
=)

iaz sa...

Grattis N på skolavslutningen och va härligt att höra om den fina utvecklingen som skett. Då blir man en stolt förälder :-) Kram

Marina sa...

Det är nog så, att det inte finns något som vår svenska skolavslutning!

Anonym sa...

Du kanske kan införa en ny tradition i NYC? Skulle nog uppskattas av många. Älskade skolavslutningarna... Kul att ha framför sig med Victor! <3

Anna Granström.

Monica sa...

Tänk vad barn är duktiga! En otrolig kapacitet besitter de om den tas tillvara. Så kul att det går så bra för N och dansavslutningen låter fint tycker jag som nog är för det lite mer avslappnade firandet och inte så upphaussat som det är här:-) och det hindrar inte att ni har en hejdundrande fest hemma, tycker hon ska få önska sig en dag för sig själv och vad hon helst vill göra och äta även om det inte blir samma dag och få något speciellt. Hälsa vackra skolflickan som blivit så stor:-).

Steel City Anna sa...

Det är en fin tradition med skolavslutningarna. Likadant med studenten, pratade med en engelsk vän som blev bjuden på svensk studentmottagning och aldrig sett nåt så vackert :) här händer inget särskilt.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...