söndag 30 juni 2013

En sjöman älskar havets våg

Själv är jag mer en landkrabba tror jag. Men inte i helgen för då bar det av på segling. Helt oplanerat.
Söndagen inleddes med städ och tvätt som vanligt. Skönt att ha det gjort inför veckan som kommer, då man oftast har fullt upp i alla fall.

Sedan hade vi hört om en "Riverfest" nära Hudson river som vi tänkte kika lite på. Det skulle vara marknad, musik, teater och annat skoj. Vi tog bussen dit upp, inte en lång resa alls visade det sig, och knatade genom ett fint "campus" (universitetsområde) med damm och en vacker park innan vi nådde marknadsområdet.
På vägen blev vi stannade av ett par i en bil som började fråga mig nåt. Jag förstod först inte vad kvinnan menade, och tänkte att hon ville fråga om vägen. Istället erbjöd hon oss sina biljetter till en båttur som skulle avgå om tio minuter. De hade fått förhinder och passade på att fråga oss om vi ville ha biljetterna, gratis, istället. Vi hade ingen aning om vad det var för evenemang vi tackade ja till, men vi tog emot biljetterna och tackade så hemskt mycket. Jag kikade ner och såg att det var biljetter som sammanlagt kostade 65 dollar. Något jag inte annars skulle vara villig att lägga ned på en båttur.

Vi letade reda på båtområdet och hann precis borda segelbåten innan avgång. Det visade sig vara en båttur på Hudson River med möjlighet att hjälpa till att hissa segel (maken tackade ivrigt ja till dette erbjudande), en liten kort historik kring båten (som visade sig vara en gammal ostronbåt från 1928!) och sedan en aktivitet för de mindre barnen där de fick lära sig om vattendrag, miljö och annat skoj. Hela två timmar tog turen! Och det var fantastiskt lugnt och skönt. Mitt ute på Hudson River, inga bilar som tutade och körde (men ett och annat tåg körde förbi i fjärran, och nåt flygplan), ingen hetta eller kvalmig luft eftersom det blåste friskt ute på vattnet. Det enda som saknades var en strandsol eller liknande att lägga sig i och bara njuta av frisk luft och lugnet.Maken som pirat-wannabe längst bak.


En gammal brandbåt med hissad Prideflagga!
Här får de se en liten miniatyr av vattendrag och hjälpa till att lägga i båtar.


Tack och lov sken inte solen utan det var rätt molnigt. I slutet av turen började det droppa från himlen och ett litet lätt regn drog in. Vi hade inget emot det utan tittade lite snabbt på marknaden. N fick hoppa i hoppborg och så köpte vi kokosnöt med kokosvatten att dricka. Alldeles lagom faktiskt. Tur att vi fick biljetterna till segelturen, annars hade vi nog tyckt att marknaden inte var mycket att hänga i julgranen...


7 kommentarer:

Husfrun sa...

Men å så fantastiskt. Tänk vilken tur :)

iaz sa...

Tänk att det finns så snälla människor ändå =) Än finns det hopp i världen! kram!

Casa Annika sa...

Vilken tur! Så himla roligt! Vad glad jag blir!

Camilla sa...

Men vilken grej! Vilken tur ni hade. Det lät ju som en trevlig båttur. Sånna segelturer kan jag gå med på, annars är jag mycket en landkrabba (om det inte är en liten kajak förstås).

Monica sa...

Kul med tur ibland:-), det lät roligt.

Emma sa...

Men oj vad roligt! Vilken grej bara så där helt oplanerat -underbart!!

Anonym sa...

Vad kul!! Så snällt att ni fick dem!

Anna Granström.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...