söndag 23 juni 2013

Vart tog tiden vägen?

Så gick både midsommar och en hel helg! Tänka sig! Och fullt upp har vi haft!
I fredags blev det inget midsommarfirande i traditionell bemärkelse. Jag lyckades skrapa ihop både hemgjorda köttbullar och inlagd sill. JAG äter ju inte sill direkt, men maken älskar det. MEN varje år försöker jag åtminstone trycka i mig en liiiiten bit. Och ta mej tusan om smaken inte växer på mig. Kanske inte så att jag längtar efter en inlagd sillbit, men det smakar godare för varje gång.
Till efterrätt åt vi jordgubbar med vispad grädde. Inte helt fel det heller!

Lördagen spenderades på Bronx Zoo. De har en dinosauriesafari som vi ville se och eftersom vi har ett familjemedlemskap blev det en billig och trevlig utflykt. Ns gudmor S följde med och det blev en lång, men väldigt innehållsrik dag.

N började dagen med en breakfast for champions. Egenkomponerad. Vattenmelon, jordgubbar, äpplen, några kex och jordnötssmör (osockrad) och ett glas mjölk.

På safarin träffade vi på massor med dinosaurier som både lät och rörde sig!

Självklart en T-Rex!

Och en Triceratops.

Efteråt fick man testa att "gräva" ut några fossil om man var intresserad. 

Självklart fanns det också en dinoshop med massor av souvenirer att inhandla. Denna fick följa med hem, samt ett utgrävningskit och en bok.
Safarin var mysig, om än lite kort med tanke på hur länge man står i kö inne på Zoot för att komma på safariflaket. Vi stod säkert 45 minuter i kö och turen tog kanske 10-15 min. Jag har alltid varit fascinerad av dinosaurier och det här var verkligen roligt att få vara med på ändå. Sedan finns det ju så mycket mer att titta på i parken. Det bästa tyckte N var att få klappa getter och mata dem. Det har en speciell avdelning för "Barnens Zoo" med barnvänliga djur där man får både mata och klappa så mycket man vill. Jättespännande för de små!

Söndagen ägnades åt att städa och sedan var det kalas på eftermiddagen. Egentligen skulle kalaset ha varit nån trollkarlsuppvisning, men i sista stund fick trollkarlen förhinder och kalaset planerades om till ett pool party. Inte mig emot! Och ungarna älskade det! N trivdes som bara den. Hon har en riktigt härlig solbränna nu, i form av en baddräkt!
Själv är jag en badkruka, men jag lovar, om jag inte varit gravid hade jag kastat mig i vattnet jag också. Det var väldigt varmt och solen stod högt. Poolen lockade rejält!


Lite glasstårta!

Stor härlig pool!
Nu är det bara tre dagar kvar av Ns skola och sen har hon sommarlov. Tänk, ett år av skola redan. I höst är det den "riktiga" skolan som börjar. Ettan!! Helt galet vad snabbt det går.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hatar sill, hihi! Kanske oxå borde "öva" och trycka i mig en bit varje år?! Har dock för mig att man ska undvika det som gravid (??).

N är så söt! Bedårande. Tänk att ni får en till goding snart. Amazing.

Anna Granström.

Marina sa...

Kul det där med alla exotiska djur på zoo, jag vet inte hur många olika zoo vi besökte när barnen var små, men vi hamnade ändå alltid inne i något slags "barnens zoo" med getter och kaniner, och det var alltid bäst.

Monica sa...

Ser härligt ut och kul att ni gjort så mycket tillsammans, innehållsrik midsommar med den mixen, verkar hur skönt som helst. Och visst gick den fort? Tiden bara svischar iväg.

Casa Annika sa...

Jag var som du och åt bara en minimal bit sill varje gång. Men för ett par år sedan testade jag heminlagd sill, och det var något helt annat! Nu gillar jag GOD sill!

Med mycket potatis till förstås...

Camilla sa...

Jag har övat och lärt mig gilla sill. Nu mera tycker jag att matjesill är riktigt gott. Förut ville jag bara ha sån sill som låg i en smaskig sås, men nu gillar jag matjesillen bättre.

Så häftigt med dinosaurisafari. Det hade mina ungar älskat i den där åldern. De ville läsa faktaböcker om dinosaurier som godnattsaga var enda dag. Inte så kul tyckte jag!

iaz sa...

Förstår verkligen att det måste vara mysigt att kunna gå till djurparken och hitta på något ofta. Alltid härligt med djur :-) Kram

Emma sa...

Men shit! Stackars Olivia som tjatar så om att åka och titta på dinosaurier...inte har jag tid att ta henne till NY i dagarna...

Glad sommar!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...