fredag 11 december 2009

Fredagar

En vecka kvar till jullovet och jag har officiellt börjat nedräkningen. Jag behöver vekligen ladda batterierna som det så käckt heter. När man är lärare är det inte bara att gå till jobbet 7-16 eller 9-17, göra sitt jobb och sedan gå hem. Som lärare är man i en ständig kamp med hjärnan. Det är svårt att koppla bort jobbet och eleverna (trots att jag börjat lära mig att bli bättre på det). Det finns alltid i bakhuvudet och knackar på. Hur ska man lösa resurser till den eleven? Hur ska man kunna se till att den andra eleven får tillgång till bättre material? Hur ska jag hinna förbereda utvecklingssamtal, föräldramöten etc? Vilka material behöver jag till det tema jag ska dra igång om en vecka?
Det ska bli skönt att ha två veckor av avkoppling. Fast i och för sig har jag ju en tenta att skriva på specialpedagogiken, men den krafsar jag väl ihop på nåt sätt... :) Hoppet är det sista som överger en!

3 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Förstår att det är mycket i huvudet på en lärare. iallafall de bra och engagerade lärarna!!! :-)
Förstår också att det då kan vara skönt med lov.
Hopas din sista vecka innan jullovet blir bra!

Ida sa...

Ja jösses, jag har en moster som också är lärare och hon har varit hos mig och hälsat på, det är som att höra henne prata när jag läser detta.
Räknar ner du, det är du värd =)

my sa...

Själv har jag bara en vecka kvar nu! Sen är det dags för lov. Fantastiskt! :) Lämnade in alla betygen idag också så nästa vecka blir som en lek...

Och ja, han har lite konstiga idéer för sig min sambo. Är nog den svensk-belgiska kulturkrocken (han är från belgien, men vi bor i dalarna haha) som får honom att göra underligheter. Burgarna såg inte direkt ut som isbjörnar, men jag snodde en bit när de var klara och de var i alla fall riktigt goda! :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...