onsdag 23 maj 2012

Boktipset

Fina Kim hade en önskerubrik på ett annorlunda boktips. Jag har tänkt och tänkt och tänkt, men liksom inte kommit på nån annorlunda! Så det får bli ett "vanligt" tips på en alldeles bra bok istället. Det går väl lika bra? Så här inför sommaren menar jag, när man ska ha "tid" att läsa.
Dessutom är det två böcker i samma serie och det passar väl alldeles ypperligt det också.

Boken jag vill rekommendera heter [geim] av Anders De La Motte. 

Henrik HP Pettersson är en småhustlare som skiter i det mesta. En dag kommer han över en mobiltelefon som märkligt nog verkar veta det mesta om honom, och via den blir han inbjuden till en fascinerande ny upplevelse. Ett Alternate Reality Game som utspelar sig mitt i den intet ont anande Svennevärlden. Efter att han klarat inträdesprovet erbjuds han en rad olika kittlande uppdrag som alla filmas för att senare visas upp på en rankinglista och bedömas av ett slutet nätcommunity. I takt med att spänningen, belöningarna och inte minst creden från fansen växer tar HP allt större risker och snart är han beredd att göra nästan vad som helst för att få fortsätta spela.

Polisinspektör Rebecca Normén är HP:s totala motsats. Hon är anställd på Säpos livvaktsrotel och har järnkoll på sitt liv, ändå känner hon sig inte säker. Någon vet obehagligt mycket om hennes förflutna. Om sådant som ingen borde veta. Som till exempel att hon är en mördare... Är det någon som leker med henne? Efterhand som Spelet tränger sig allt djupare in i deras liv närmar sig HP:s och Rebeccas världar oundvikligen varandra. Men om verkligheten bara är ett Spel, vad är då egentligen på riktigt? Och är du verkligen säker på att du vill Spela?Boken hade mig i ett hårt grepp redan från början och av en slump fick jag efter att jag läste klart den, reda på att det faktiskt fanns en uppföljare! Då var det bara att försöka få tag på den! Buzz heter den boken. Den är faktiskt minst lika spännande som första boken. Dock är ju själva idén inte ny längre så den spänningen är borta. Det finns en hel del twister i båda böckerna som gör att man inte kan förutsäga hur det ska gå, vilket jag gillar. Annars tycker jag att deckargenren kan bli ganska förutsägbar efter en tid om man läst många av den sorten. Läs! säger jag bara!

3 kommentarer:

Husfrun sa...

Hm... tid att läsa får jag nog inte i sommar (heller).
Om två år ska jag dock läsa så mycket skönlitterärt att jag tuppar av ;)

Duktiga Tjejen sa...

Men vad kul, den köpte jag för en spottstyver på bokrean på MAXI för nån månad sen! :)

Anneli sa...

Den har jag här hemma, men har inte läst den ännu.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...