söndag 6 maj 2012

Den bästa dokusåpan

Jag har hittat den ultimata dokusåpa. Här hemma i vår stad till och med! Vem hade anat det? Dessutom har de livesändningar dygnet runt. Man får titta gratis i fem minuter men måste sedan ladda om sidan. Dock finns det en tjänst som du kan köpa. Det är en sms-tjänst som kostar 19 kr i veckan. Med den kan du titta oavbrutet 24 timmar om dygnet!

I kvitter får vi följa livet i en holk med allt vad det innebär. Sändningen är igång dygnet runt, men av naturliga skäl kan det var lite svårt att se när mörkret faller på. Klicka på Play-knappen för att starta sändningen. Du kan titta gratis i fem minuter, sedan måste du ladda om sidan. Men om du vill titta helt obegränsat på livet i holken rekommenderar vi vår sms-tjänst Kvitter Guld som kostar 19 kronor i veckan. 


Bild från en annan kamera. 
Ja. Det handlar om livet i en holk. Tydligen har den lokala blaskan monterat upp en holk med en kamera som filmar fåglarna som bor där. "Inflyttningsstriden" mellan talgoxen och blåmesen vanns av talgoxen som nu har lagt fyra små ägg. Det är drama på högsta nivå mina vänner. Lite gulligt är det i alla fall. Jag undrar hur många tittare den har? Och om det är någon som köpt sms-tjänsten? 

10 kommentarer:

Stef sa...

Oj oj! Spänning på hög nivå! Håll oss uppdaterade ;) kramar

Monica sa...

Spännande! Läste just om talgoxar i en artikel från Oxforduniversitetet. Många småfåglar försvarar sig gemensamt mot rovfåglar, det visste man sen förut, men talgoxar som bor grannar utvecklar en grannsämja och gemenskap som vi människor och snabbt kommer grannfamiljerna till undsättning om något händer bon och ungar.(Verkar t o m bättre än vi människor ibland). Ungfåglar som inte häckat var mer nonchiga och skötte sig själva. En teori är att nära bekantskap och gemensamt försvar handlar om tjänster och gentjänster, s.k. reciprok altruism.
Deras hjärnor måste vara välutvecklade, fascinerande. Allt det här ska jag tänka på nästa gång jag ser en talgoxe:-). Och du har ett intressant lektionsuppslag till dina elever i naturkunskap:-).

Bokstavsbarn sa...

Jag tittar varje dag, man vet ju inte när de förbaskade äggen kläcks :D

Saltistjejen sa...

Å så sött!!!
Kul att kunna följa på det viset!
:-)

Camilla sa...

Vilken mysig dokussåpa!
Vi har en holk med kamera i trädgården. Än så länge har fåglarna valt att bo i våra holkar utan kamera. Vill de inte bli filmade i sovrummet?

Anneli sa...

Jag har den inte, men det låter onekligen gulligt! : )

Lisa sa...

Åh, låter rysligt spännande det där. Undrar om de små pippisarna lyckas ställa till med några skandaler som man kan läsa om i kvällspressen?

Duktiga Tjejen sa...

Haha!

Anonym sa...

haha, underbart!! :D

Jojjo sa...

Haha men hur gulligt är det inte? Nästan så jag måste titta...! Och det finns säkert en hel del ornitologer som tycker det där är det bästa som hänt på länge, haha

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...