måndag 28 maj 2012

Saucy

Ikväll ska jag göra sås för första gången i mitt liv. Jag menar då sås som INTE kommer från en förpackning. Eller jo, jag har nog testat nån gång, utan direkt bra resultat och sen la jag det på hyllan att mogna lite till. Ikväll tar jag ned projektet från hyllan igen, dammar av och försöker en gång till. Det är brunsås som står på aktivitetslistan och jag googlar för fullt. Bästa receptet? Hur gör man? Och så blir det köttebullar till det. Jag kan inte vänta, det vattnas i munnen! Denna gång ska jag heller inte fega ur och köpa en pulversås "i fall att". Just do it!
Jag tror sås är min akilleshäl vad gäller matlagning. Fast lite så här är det väl :


Så nu tror jag att jag kan göra sås, och då kan jag göra det också. Watch me!

13 kommentarer:

Marina sa...

Jag lovar att inte ge dig några tips - jag kan nämligen inte göra goda varma såser, varken bruna vita eller någon annan färg heller för den delen, så jag har gett upp!

Saltistjejen sa...

Hm just brunsås var det länge sedan jag gjorde. men är det inte bara att typ göra en bottenredning och sedan ha i buljong, och kanske lite "steksky eller så från köttbullarna (alltså om man stekt och algat dem själv) och så krydda? Lite soya ev om man vill få såsen lite brunare...? En skvätt grädde är alltid gott tycker jag men om man inte ska ha onödiga kalorier bör man skippa det. Men jag kan ha glömt ngt viktigt också. Det var som sagt länge sedan.
Lägg gärna ut receptet här sedan om det blev bra!! :-)
Kram!

Saltistjejen sa...

Förresten kom på att min mamma brukade säga att lite salt och lite sött och lite syrligt är bra att ha i alla såser....! :-)

my sa...

Klart du kan! Och att göra en god sås efter att man stekt köttbullar är rätt "lätt", det lärde vi oss på hemkunskapen. Blir ju så mycket mumsigt stekspad då som man kan grunda såsen med. :)

Lycka till!

Husfrun sa...

Jag föredrar sås från förpackning de få gångerna jag gör sås. Är absolut ingen kock och definitivt inte när det kommer till sås :)

Emmama sa...

Jag håller med Saltis - så blir det gott! Lycka till! :)

Emmama sa...

Gör som Saltis - det blir supergott! Lycka till! ;) Kram!

Duktiga Tjejen sa...

Åh, min mamma gör en killer rödvinssås! (Aldrig från förpackning). Jag tror inte jag gjort förpackningssås på typ...10 år. Ok, kanske 6 då.

Lycka till med såsandet! :)

Dorotea Pettersson sa...

Sås är inte svårt alls. Bottenredning, alltså smör och mjöl och sen på med grädde och koka. Har du sky från kötbullarna så i med det, buljong, soja och salt och peppar. Tada! Du kommer klara det galant!

Camilla sa...

Det där fixar du!

Två små tips:
Om det inte smakar något eller smakar mjöl - I med salt

Om den i alla fall blir trist - Tillsätt lite gele (om man har det hemma förståss, tips från min farmor och det brukar funka)

Anneli sa...

Hoppas att den blev riktigt god : )

Katarina sa...

Hoppas det gick bra! Sås, ska göras från skretch,, när man börjat göra sina egna såser vill man inte ens dra en påse hem! I promise you!

Kram

Jojjo sa...

Sås är min akilleshäl också! Mitt ex var dock grym på såser och han lärde mig faktiskt ett och annat - framför allt att våga testa! Härligt att du lyckades, yey

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...