tisdag 1 maj 2012

Nu ska jag vara den där surtanten

Ni vet, hon som klagar på att det är för hög musik en måndag mitt på dagen, eller som klagar på att du går på hälarna när du är hemma...eller på att du glömt ta bort luddet från filtret i torktumlaren.
Valborg. Igår. I vår lilla hemstad är det mycket populärt med cruising just då. För er som är oinvigda i detta fenomen betyder det att folk drar ut sina snyggbilar, amerikanare (som de inte vill åka med på vintern för snö, is, salt, grus) och åker runt stan varv efter varv efter varv efter varv efter varv efter varv efter varv. Från eftermiddag till sena kvällen. Av outgrundlig anledning. Skryta? Visa sin manlighet?
Tidigare år har det varit trafikstockning utanför vårt hur eftersom vi bor invid huvudleden runt stan. I år verkar de ha ändrat rutt. Tills nattetid. Då for de runt utanför oss också. Det är inget fel i det. Nej, inte alls. Motorljud stör inte. Det är förare och passagerare som skränar och skriker och spelar hög rockabilly-musik (jag skulle gärna jävlas och skriva dansbandsmusik, men kanske någon av de som åker runt i bilarna läser här och tar illa vid sig...det vågar jag inte riskera. De kanske kör ännu jävligare nästa år då) som stör. Det var ett jäkla liv runt halv tolv på natten. Och jag kunde inte somna för att oljudet var så närvarande. Jag försökte ta bild på eländet:

Så snabbt åker de inte, men jag vet inte hur man tar bilder nattetid med kameran.
Men jag har numera ett mål. Jag har läst nånstans att en bil blir veteranbil när den är 25 år. Guess what! Vår bil blir veteran om två år. Mohahahaha. Jag är lite sugen på att planera att dra ut med den för att jäklas. Sätta på en amerikansk flagga, spela dansbandsmusik (Thorleifs eller nåt liknande) och åka runt. Vääääldigt långsamt. Smärtsamt långsamt.
Fast grejen är ju att vi förmodligen bor i New York då och har sålt bilen. Kan man sätta in en klausul i bilköpet där man sätter villkor? Att ägaren måste gå med på dessa villkor (ex köra runt på cruisingen) för att få köpa bilen? Det vore väl nåt?

8 kommentarer:

Husfrun sa...

Tycker att du ska dra ut med Bettan eller Kakan, eller vad du nu kallar din bil ;) och köra ett... eller väldigt många varv i egen firaranda i kväll. Eller kanske ännu hellre i morgon kväll. Paybacktime :)

Madeleine sa...

Mina föräldrar bor också ganska nära en väg och på kvällarna under sommaren och även nu så är det väldigt poppis att göra sk. burn-outs vid typ 01.30 på kvällarna...suck!

Amy sa...

Känner igen det där. Hos oss var det att så fort solen tittar fram så gör amerikanarna det också. Runt och runt och runt i vårt lilla samhälle.
Kommunen löste det genom att anordna en helg där det cruisas fritt och annat sådant "raggarna" gillar. Nu är resten av året ganska lugnt.....

Saltistjejen sa...

Äsch varför vänta till valborg? Det finns väl fler helgdagar då du kan ta bettan på en runda?!? Mitt i natten! ;-)

Monica sa...

Haha, du skulle kunna dra runt några varv där med lite rock´n roll dånande, du ääääger stan och säkert skulle lilla dottern gilla det:-)! Glöm inte solglasögon:-)! Önskar en fin första maj, kram!

Anneli sa...

Det låter som en toppenklausul! :)

Anonym sa...

Vadå sålt bilen? Är du inte klok? ;-) Den ska väl hänga med till sin absolut sista suck ...

Emma sa...

Haha, ja du...cruisings! Men jag tyckte inte att du var så surkärringsaktig- du blev ju inspirerad.

Kanske ta båten över till staterna? Då kan du ju ta skrället med dig! Den skulle nog trivas i NY!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...