tisdag 15 maj 2012

Det här med forskning

Jag har tidigare tagit upp en del om forskning här på bloggen. Exempelvis om bananflugor. Väldigt intressanta rön om gubbsjuka små bananflugor som flyger omkring i våra kök under sommaren ( i alla fall hos mig). Nu har jag hittat en ny forskning som kommer att förändra era liv. Till det bättre. Forskare har tydligen under en längre tid forskat och gått på djupet med frågan; Därför spiller du ut ditt kaffe så lätt. Jag vet! Äntligen! Hur många gånger har man inte önskat att få svar på denna fråga? Och det är dessutom skönt att veta att det inte beror på att man är klumpig. Nej. Det är ett samband mellan människans gångart (som dessutom är beroende av personens kön, hälsostatus och ålder) och vågrörelsen i kroppen. Vågskvalpets uträkning är beroende av kärlets storlek, ytspänning och acceleration. Forskare har kommit fram till att vår gång skapar vågrörelser i drycken och därför spiller vi. Eh? Var det nytt eller? Tydligen. Lösning? Gå långsammare och ta mindre kaffe i koppen. Ja? Var det också nytt?
Nu menar forskare att man kommer att kunna ta fram en spillfri mugg så småningom. Va? Det finns ju för tusan redan!10 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Haha, man undrar ju mest vem som vill finansiera sådan forskning...?
;)

Husfrun sa...

Å, jag vill också bli forskare när jag blir stor :D

Duktiga Tjejen sa...

Haha, vilka snilleblixtar! Mindre kaffe i muggen och få långsammare, hoho! Mycket intressant...

Anonym sa...

Alltså, jag brukar undra var de kommer på allt att forska om egentligen ?? :D

Katarina sa...

Vem vill finansiera detta tro?

Saltistjejen sa...

Hahahaaaa!!!!!
Ja du de där fysikerna....!!! ;-)

Monica sa...

Läste det igår också, väldigt intressant;-)

Emma sa...

Haha, herrejisses. Antar att det handlar om att förstå varför det som är självklart är självklart. Men ibland man ju om vikten i att göra det. Och spillfria muggar?? Hahaha! Finns ju som du säger. Min dotter (som sällan går sakta) spiller en del så hon får alltid sitt vatten i en sån.

Jag minns en studie där hundratals möss fick en stor dos av den aktiva substansen i cannabis (THC) dagligen. Studien konstaterade att de blev slöare och verkade mer korkade!! Wow! Vilken upptäckt ;-) Där undrade man ju om man inte åtminstone kunde ha besparat de där mössen mödan och istället bara kollat på alla de människor som frivilligt tar sig en dos THC dagligen? Det finns ju många länder där det t.o.m är lagligt.

Malin-Charlotta sa...

HAHA! Tusen tack för din humor! Den behövs!

Min plats i solen sa...

Haha! Lysande! Och nu vet jag ju varför maken spiller mer än vad jag gör. ;)

Kram

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...