lördag 22 december 2012

Äntligen lite julstämning!

Tänk vad en liten gran kan göra! Idag gick vi och köpte en fin gran och släpade hem. Plus lite julpynt. Allt sånt, förutom några som vi sparar år efter år, blev kvar i Sverige. Riktigt nöjda blev vi när resultatet stod klart.
Vi har som tradition att N sätter upp stjärnan i toppen. Så och i år givetvis.
Candy canes är också en viktig tradition.
Och så här blev det till slut. Det blev färgade ljus i årets gran.
N har fixat en julklapp till tomten som hon lagt under granen också. Förra söndagen skrev hon ett brev till tomten. Hon ritade en teckning och skrev sin önskelista. Det blev inte direkt en lista, utan en enda önskan. Ett nattlinne som ser ut som en klänning med glitter och grejs på. Nu har hon ordnat en julklapp till tomten OCH tomtemor så klart. På julaftons kväll ställer vi ut hemgjorda pepparkakor och lite mjölk till tomten. Vi får se om tomten fått Ns brev :)

Inte bara det. Jag hämtade också ut ett paket från syster yster som kom tidigare i veckan. Proppat med choklad, lakrits, lösgodis, present till dottern, te. OCH saffran! Imorgon blir det saffransbullbak så det står härligan till! 
Julen kan komma nu. Vi är redo. Well, julklappsinslagningen är inte färdig, inte heller julmaten. Vi firar ändå på tisdag, som alla andra i USA, så vi har lite extra tid på oss. Tack och lov!

7 kommentarer:

Husfrun sa...

Ja, ingen jul utan saffran! :)
Hoppas tomten fått N's brev. Och... vilken underbart fin gran.

Nilmas Bokhylla sa...

SV: Nej då :) Det var mest på grund av att jag helt plötsligt hade några vinnare som ville ha det skickat till Finland men bra att veta ändå :)

God jul!

Monica sa...

Det blev fint och julmysigt med granen. Hoppas N får sin önskan uppfylld, kan inte vara så svårt att hitta nattlinne med glitter, tycker iofs att mor också ska få ett sånt av tomten;-))). God Jul till er alla, kram!

Steel City Anna sa...

Vad fint det blev! God Jul!

Saltistjejen sa...

Å så FINT!!!!! och så underbart glad N ser ut! Här köptes också gran igår. E var så exalterad hela dagen över graninköp och pepparkakshusdekorering att jag tror hon nästan haft sin julafton hahahaha!!!!
Vad fint med Sverigepaketet också! Saffran? har du inte hittat det här eller tycker du det är för dyrt? jag har köpt saffran både via Fresh Direct och i vanlig mataffär så det finns. Bara så du vet framåt IFALL du skulle vilja ha mer senare. Själv tycker jag det är värre med jästen Och gasugnen...
Lycka till med baket iallafall!! Det lär bli supermysigt och gott!
Kram och ha nu en riktigt fin jul!!!

Malin-Charlotta sa...

Önskar dig en riktigt kärleksfull jul, fina Trillis. Önskar du får det precis så som du önskar <3

iaz sa...

Härligt med julstämningen, här inföll den sig i fredags när granen kläddes och sista tomtarna kom fram ur sina gömställen ;)
Kram!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...