måndag 31 december 2012

Omvälvande!

Det är nog det man kan säga om det år som passerat, 2012. Året då mycket hände. Det började med att vi fick igenom ansökan till mitt Green Card och började planera flytten till New York. Maken åkte i förväg och jag och N var ensamma kvar hemma i Sverige. Det var fyra riktigt långa månader. Vi bestämde i all hast att faktiskt flytta till sommaren och inte vänta i ovisshet på "om" och "när" och "eventuellt". Jag sa upp mig från mitt jobb jag haft och gillat under fyra år. Sa adjö till fina vänner och familjen (mest N eftersom jag skulle komma tillbaka en sväng senare).
Vi flög till USA, återförenades med maken och spenderade en lång och härlig sommar tillsammans. Samtidigt sökte jag jobb i mitt nya land vilket också var en väldigt ny upplevelse. Nya rutiner, nya arbetsställen, nya frågor och förfaranden. Jag flög tillbaka till Sverige i tre veckor, lämnade N för mer än en natt, för första gången någonsin. Avslutade lägenhet och vårt liv i Sverige. Sa återigen adjö till familj och vänner. Passade på att fylla 30 år. (Jisses!)
Dagen före hemkomst till New York fick jag ett jobberbjudande som jag tackade ja till. Dagen efter hemkomst började jag arbeta som förskollärare på en skola i närheten där jag bor. Helt nya rutiner, familjer, arbetskollegor, språk och erfarenheter. N börjar skolan (även om det heter Kindergarten så är det nästan som att gå i åk 1) under hösten och lär sig läsa. Jag är så fascinerad av att se henne växa och utvecklas!
Vi gör flera utflykter under hösten och njuter av att vara tillsammans. Stormen Sandy drar förbi och ger oss en vecka utan el (och ledighet från arbetet!). Halloween firas för första gången på riktigt och vi har också vårt första utvecklingssamtal för lilltjejen.
See you next year!
December kom och gick lika snabbt som vanligt, så också julen med den.
Nu står ett nytt år utanför dörren. Vad kommer det nya året att bjuda på?
Lite saker vet jag:
- massa collegeprov under våren 
- förhoppningsvis legitimerad lärare i NYC under sommaren
- Ns börjar ettan i höst

Jag önskar er ett fantastiskt nytt år! Må det nya året bringa er alla lycka, glädje, uppfyllda drömmar, frid och underbara upplevelser!


12 kommentarer:

Malin sa...

Gott Nytt År!

Emma sa...

Wowsa! Jag önskar dig ett något mindre omvälvande år men minst lika fantastiskt! Det är rörande och spännande och intressant och....jag kommer inte att sluta läsa!

Mrs Clapper sa...

Gott nytt år fina bloggvän!

Anna Granström sa...

Håller med om att 2012 varit omvälvande! Mitt bästa och värsta år någonsin....

Mycker saker som hände i ditt liv! Kram och gott nytt!

Marina sa...

Prataom ett hfantastiskt och händelserikt år - God fortsättning!

Hanna sa...

Vilket spännande år du haft!

Husfrun sa...

Ja, vilket händelserikt år det har varit.
Önskar er en riktigt god fortsättning på det nya året.

dorro sa...

Ja vilket år du haft. Spännande och omvälvande. Jag önskar dig ett fantastiskt 2013 med nya roliga saker.

många kramar, dorro

Suzan sa...

Spännande läsning! :)

Steel City Anna sa...

Vilket år! Gott nytt 2013!

Malin-Charlotta sa...

Doftar en massa styrka, mod och kärlek här!!

Saltistjejen sa...

Ja tänk vilket otroligt omvälvande år ni haft!!!
Hoppas nu att 2013 blir ett bra, fint och innehållsrikt år för er det med, men kanske med något färre förändringar än under 2012. :-)
KRAM!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...