lördag 1 december 2012

Jag kan inte riktigt fatta

Idag är det första december. Tydligen. IGEN. Igår kväll satt jag vid datorn och kollade igenom olika julkalendrar på nätet, där man kan vinna saker varje dag. Det kändes precis som om jag gjorde samma sak för nån vecka sen. Men i verkligheten är det ETT ÅR sedan. Hur snabbt har inte detta året gått?

Julkänslan är sisådär. Jag saknar "hemma" just nu. Julpynt, snö, mitt gamla jobb där jag just nu skulle ha öppnat nån julkalenderlucka för mina elever och tänt ett adventsljus första advent till ära...Det gör mycket för julkänslan, de där små sakerna.

Idag ska i alla fall dottern få öppna första luckan i den julkalender jag knåpade ihop förra helgen. Sedan blir det lite kika på årets julkalender på Bolibompawebben och förmodligen lite julpyntande. I år består julpyntet av en IKEA-ljusstake och så adventsljus som jag själv fixat ihop. Eller ska fixa ihop. Den är ännu inte färdig.
Senare under månaden kommer julgranen. De har för övrigt börjat sälja julgranar nere på Broadway redan nu. Det blir jul så småningom i alla fall...
8 kommentarer:

Madeleine Hutchinson sa...

Förstår saknaden efter julstämningen här hemma. Jag blir väldigt emotional när jag är med barnen och vi övar på lucia/julsånger. Jättefint!

Camilla sa...

Det blir säkert en bra jul ändå, men inte som vanligt.

Marina sa...

Jo, så är det väl, jul blir det alltid!

Monica sa...

Det blir säkert väldigt julmysigt på stan hos dig och inne också:-), kul om du fotar julen i New York, jag vill gärna se det värsta de har:-)

S sa...

December igen. Det är helt sjukt vad snabbt tiden går. Men jag är en jultönt och ser fram emot denna månad massor.

Husfrun sa...

Förstår om saknaden efter hemma är extra påtaglig så här års. Hoppas julkänslan infinner sig.

Ida sa...

Hej! Förstår absolut att du saknar sverige nu i december, det blir inte samma julkänsla här. Inte med alla hysteriska plastpynt som folk ställer ut. Men, men, man får göra det bästa av det man har & adventsljusstakar & stjärnor hjälper faktiskt rätt långt! Ni har inte en SWEA-avdelning som har julmarknad så att du kan fylla på med lite svenska mat förresten? Vi hade ju vår förra helgen & jag köpte vörtmix, så idag blir det baka av!

Anna Granström sa...

Förstår att du längtar hem lite nu, men de flesta längtar nog till NY i denna stund! :) Kram på dig!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...