söndag 9 december 2012

Pepparkakshus deluxe

Vi fick ett pepparkakshuspaket av en av Ns gudmödrar och idag passade vi på att bygga ihop och dekorera. Vi gjorde ett pepparkakshus för nåt år sen och jisses. Då gjorde vi allt från scratch. Allt. Det blev total katastrof. Idag gick det bra mycket bättre.

Här är detaljerna viktiga.

Den "berömda" julormen slingrar sig upp för husväggen.

Välkomna in!
Riktigt roligt hade vi när vi byggde ihop det.
Nästa helg är det bakhelg. Eller faktiskt baklördag. Då ska det bakas:
pepparkakor
tårta med prinsesskrona
29 cupcakes med prinsesstema och racerbilar
fruit cake (som ska baddas i brandy två gånger i veckan fram till jul)

Och säkert några saker till som inte tänkts ut ännu. Jag har gjort en stor beställning på nätet som ska komma under veckan. Mycket till prinsesskronan och till cupcakesen. Dottern ska bjuda på cupcakes i skolan på sin födelsedag. Och det MÅSTE vara prinsesstema. Till pojkarna skulle det vara spindelmannen, men jag vet att någon annan gjort det tidigare. Känns lite trist att bjuda på samma. Så det får bli racerbilar på cupcakesen.

Här i USA (nu generaliserar jag!) är det mycket uppdelning på pojkar och flickor. Både i samhället OCH mentalt. För några veckor sedan kom en pojkes föräldrar in med lakan (här får man ta med lakan och sånt till de små sängar, cots, de sover på under middagsluren). Ett vitt underlakan och ett ROSA täcke. Jag tänkte inte så mycket på det. Men kollegan undrade vems lakan det var och när jag förklarade vems, undrade hon vad föräldrarna tänkte på egentligen.
Detta är bara ett exempel på hur folk tänker. Givetvis är det mycket sånt i Sverige också, men jag upplever att det är generellt mer så här.
Fast det tackar jag för när jag får gå först genom dörren in i affären, när män ställer sig upp så man får sitta ned på tunnelbanan och såna saker...Inte alltid, men ofta.

9 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å så roligt! Tänkte vi kunde fixa pepparkakshus snart vi med. Har köpt ett "kit" för jag känner att jag inte orkar fixa från scratch jag heller. Det har vi gjort tidigare men det är otroligt pilligt och med tanke på att E inte är så tålmodig så tänkte jag att det blir bättre att "bara" bygga ihop o dekorera. :-)
Visst är det verkligen stor uppdelning på pojkar och flickor här. män och kvinnor också som sagt. Jag kan störa mig otroligt mycket på det, men visst uppskattar jag hjälpsamheten. Å andra sidan reser jag mig gärna för män också om jag tycker det ser ut som om de behöver sitta. ;)
Kram!!

Sara sa...

Vilket fint pepparkakshus!
Det där med att resa på sig på tåg odyl har jag tänk en del på på sistone. Nu när man är höggravid är det ju ganska skönt att få sitta ner på tåget till och från jobbet (25 minuter), men inte en enda människa reser på sig nu för tiden. Och jag lovar att min magen SYNS! :)
Folk aktar inte ens på väskan de ställt på sätet bredvid sig när man kommer. Man måste be dem göra det och då är det mest suck och stön.

my sa...

FInt hus!! Och vad bra att ni fick med den oh så viktiga julormen. ;) Ni kanske skapar en ny tradition?!

Det där med pojkigt och flickigt driver mig till vansinne hÄr hemma nu. Försöker hitta "neturala" kläder till Luka, men det är inte alltid helt lätt. Fast jag hade varit ännu mer frustrerad om jag haft en tös då det BARA finns volanger och glitter och rosa på tjejavdelningarna.

Marina sa...

Verkligen ett jättevackert pepparkakshus!

Camilla sa...

Vilket gulligt pepparkakshus!

iaz sa...

Va fint huset blev :-) Bror skickade en bild på deras idag, tema älvor o sagan om ringen i år. Barnen var så stolta över sitt verk. Kom kortet t maken fram i tid? Har det kommit fram överhuvudtaget? Hoppas han haft en härlig födelsedag! Kram

Monica sa...

Fint huset blev, ser det är stor koncentration:-). De som kom med rosa lakan kanske var svenskar med hentradition och tänkte de skulle lära er lite;-)

Casa Annika sa...

Åh, jag blir så provoserad av män som ska hålla upp dörren eller lämna sittplats, eller som förutsätter att jag som kvinna inte orkar bära ett bord!

Maria sa...

SÅ fint !!! Här har det inte blivit pepparkakshus på några år tyvärr.. Är ju kul pyssel ju!
:)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...