måndag 16 augusti 2010

Då var det dags

Om cirkus en timme är det dags för avfärd till jobbet. Den första arbetsdagen för den här terminen, det här läsåret. Och jag ska ta det som min svärmor sa: en ny chans att göra ett ännu bättre jobb som lärare än förra året. För det är det som är så bra när man är lärare. Det är som att får en ny chans varje år!
Jag är i alla fall tacksam för att jag får börja med ett par dagars planering innan barnen kommer. För idag är jag lite trött. Sömnig.

Helgen som var, var fantastisk. Lördagen bjöd på sol och värme. Nästan 30 grader! Jag och N var i parken hela eftermiddagen och det var jättekul. N lekte som en galning och vägrade nästan gå hem.
Innan vi gick hem var vi faktiskt på Bondens marknad. Jag höll nästan inte på att hitta den. Så liten var den. Ett mer passande namn skulle vara Bondens bord. Jag köpte i alla fall lite honung och marmelad för att visa mitt stöd och för att marknaden förhoppningsvis växer sig större så småningom...Man kan ju inte klaga om man inte försökt. Visst är det så?

Jag gjorde ju dessutom den där "Prince Regent Cake" från "Come dine with me". Sju lager blev den på. Och den var god. Kanske inte lika god som jag föreställt mig, men tillsammans med jordgubbsvin (som jag sjutton skulle kunna dricka som saft ta mej tusan) blev det lyckat.


                         Inte världens snyggaste bild, men vad sjutton. Den bjuder jag på.

Japp. Nu går det inte att sitta här längre och skjuta upp saker. Jag  har frukost att fixa, ansikte att skölja och hår att kamma. Ha en bra måndag!

7 kommentarer:

Mrs Clapper sa...

Godmorgon! Tack för din fina kommentar! Hoppas du får en bra första dag på jobbet! Tårtan såg helt galet god ut...

Själv sitter jag på tunnelbanan nu och blir åksjuk, känner mig ganska ohäftig. :) kram!

Kim M. Kimselius sa...

Håller med dig om att JORDGUBBSCHAMPAGNE/vin är gott och är lätt att dricka som saft. Kakan ser mycket god ut! Kram Kim

Camilla sa...

Lustigt att bondens marknad var så litet. Det kanske växer med tiden. Här i Linköping är det ett halt torg fullt. Jättemysigt! Tyvärr hann jag inte med att åka dit i lördags när det var första gången för i år.

Lycka till på jobbet!

my sa...

Hoppas du får en bra dag! :)

Malin sa...

Lycka till! Tycker din svärmor har alldeles rätt.

Min plats i solen sa...

Jag hoppas att du hade en riktigt bra första dag på jobbet idag. :) Och du, svärmor har ju helt rätt, eller hur? Ibland behöver man bara höra det för att se saker och ting i ett annat ljus. :)

Hjälp, vad smarrig tårtan ser ut! :) Vilket perfekt sätt att avsluta semestern på. Choklad funkar ju i alla lägen. ;)

ha en fortsatt bra vecka och ta hand om dig!

Kram Lotta

Trillingnöten sa...

Mrs C: Du är häftig trots åksjukan! Green is the new cool you know! :p

Kim: Ja, jag trodde inte att det skulle smaka så gott som det gjorde! Men jag kommer att dricka det igen! Kram.

Camilla: ja, verkligen konstigt! Jag hade också räknat med mer. Jag bor tydligen i fel stad! Linköping verkar mkt bättre :) Jag hoppas på mer så småningom. Kram!

My: tack!!!

Malin: Ja, jag måste säga att hon kommer med kloka ord min svärmor!

Lotta: Alldeles rätt! Ibland måste man höra saker från andra håll :) Jag hade en riktigt lyckad dag igår och det var skönt! Kramar!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...