söndag 1 augusti 2010

Orden forsar

Den här sommaren är det som om något liksom lossnat hos vår dotter N. Orden forsar ut helt plötsligt - svenska och engelska om vartannat. Varje dag är det något nytt som kommer.
Häromdagen satt hon på pottan när jag kom in och frågade om hon var klar. Hon pekade på dörren och sa "No, no, go, go. Move it!"
"No" har blivit lite av ett favoritord här hemma. Kanske inte så konstigt när man är 2 år och snart 8 månader och vill bestämma själv.
Igår när jag gjorde iordning vår lördagsbrunch, skalade jag äpplen och skivade. N stod bakom mig och iakttog vad jag gjorde. Jag slängde kärnhusen i vasken och det fick N syn på och lite argt säger hon "inte kasta ippa!" Hon trodde nämligen att jag slängde äppelbitar. När hon stod bakom och kunde äta dem om inte annat! Vilket slöseri!
 Inte nog med det. Hon har också memorerat ett tjugotal sånger från både musikkanaler och Öppna förskolan (som vi också sjunger hemma) och sjunger med till dem och nynnar på dem när hon har lust helt plötsligt.

Ibland kan det dock bli lite misstag. När andra pratar med henne till exempel. När vi var på IKEAs barnavdelning i veckan stod vi och tittade på några hyllor när N började prata med två kvinnor som gick förbi. Hon pratade lite blandat sitt språk och svenska/engelska. Vi hör att kvinnorna frågar hur gammal hon är och när hon inte svarar frågar de om hon är fyra år. Vi ser N nicka och säga "Ja, fyra!"

Och vet ni. Det är 15 dagar kvar av min semester. Vart tog sommaren vägen? Varför går det så himla fort? Det spelar nog ingen roll hur mycket semester man har - man är lika förvånad att det går så snabbt : ) Nu gäller det att njuta av varenda sekund!

5 kommentarer:

Ida-www.lippstick.se sa...

Ja passa verkligen på och njut nu de sista dagarna!
/ Kram Ida

Kim M. Kimselius sa...

Roligt att läsa!

pilla sa...

N verkar vara en sån söt tjej. men passa på att njuta nu dem sista dagarna,jag börjar i morgon:( känns konstigt. kram

Saltistjejen sa...

Å vad roligt att <no börjat prata mer "icke-eget-språk"! Det underlättar verkligen så mycket när man börjar förstå dem bättre. Deras frustration minskar vilket är himla skönt. :-)
Kul! Och du no och/eller nej kommer nog vara ett fortsatt favoritord ett bra tag till tror jag...
Här sjungs det också. Mycket! Skoj tycker jag men själv kan jag ju inte alla sånger så det är ibland svårt att sjunga med eller ens riktigt ha koll på sångerna....
Kram!

Trillingnöten sa...

Ida: Jag gör mitt bästa trots det ihållande dåliga vädret! Kram!

Kim: Det är fantastiskt! Trots att det ofta blir "No" :)

Pilla: Jag hoppas att din första arbetsdag blev bra! Det är alltid tungt att börja! Kram

Saltis: Det är svårt att hänga med i sångerna ibland! :) Hon sjunger lite andra ord också så ibland får man tänka ett tag innan sången liksom poppar upp.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...