torsdag 19 augusti 2010

Ett mirakel

I måndags rusade jag ju ner till affären på kvällen för att köpa nån slags förkylningsmirakelmedicin för att slippa en begynnande förkylning. Tidigare brukade jag köpa Echineagard, men de senaste gångerna har det inte funnits. På nån affär. Därför har jag köpt Kan Jang. Inte lika bra. I måndags såg jag dock att en lapp satt på hyllan. Och vet ni, de hade tydligen flyttat mirakelmedicinen Echineagard till läkemedel istället. Ibland lönar det sig att vara uppmärksam! Så jag gick till kassan och kunde äntligen köpa det rätta artilleriet mot förkylning.
Och ta mej tusan om inte Echineagard är värd sin vikt i guld. Jag hade liiiite kill i halsen, liiiite snörvel på tisdagen, men igår var allt borta. Poff! Bara så där. Helt fantastiskt!
Nu börjar jag fundera på andra användningsområden...Jag tror att Echineagard skulle kunna bota både magkatarr, skoskav, tåsvett och brustna hjärtan! (Nu är det fritt fram för det producerande företaget att skicka mig en livstids förbrukning av Echineagard. Billigt pris för denna fantastiska reklam jag bjuder på, tycker ni inte?)

Jobbet går bra kan jag meddela. Jag är fruktansvärt trött på eftermiddagen när jag kommer hem. Kanske för att jag inte är van att gå upp före klockan 6 längre? Och eleverna har ju inte ens kommit. Hur ska det bli imorgon när det är full rulle igen? Jag kommer att hamna i koma vid tolvtiden.
Idag ska jag i alla fall på kurs på en annan skola. Naturvetenskap för alla. Det är ett projekt som startades för att väcka elevernas nyfikenhet för naturvetenskap. Jag är ju inte direkt en naturvetare i grunden och har typ ingen som helst aning om kemiska reaktioner och biologiska termer, men detta projekt är fantastiskt. Man får en dags utbildning i ett område (jag har JORD denna termin) med en enkel handbok med massor med experiment och fakta. Sedan skickas en stor låda till skolan full med material till alla experiment i boken. Man behöver alltså inte rusa runt och samla ihop vad sjutton man nu behöver. Och handledning är så lätt att jag skulle kunna undervisa detta i sömnen. Tack och lov!
Det är min dag idag. Imorgon är eleverna på gång. En massa nya ettagluttare har jag dessutom i år! Spännande!

7 kommentarer:

Camilla sa...

Sådana där lådor med naturvetenskap har mina barn haft i skolan. Det verkar jättekul. De har odlat saker, byggt små bilar som drivs av tyngder, byggt våg osv. Det verkar verkligen bra både för naturvetenskapen och för barnens kreativitet. Kul att du får prova.

Carro's Blogg sa...

Ja du, detta med att återvända till jobbet/skolan efter sommarens semester är alltid ett speciellt projekt. Samtidigt som man är förväntningsfull och längtar till sina gamla vänner och kollegor är det jobbigt och trist att behöva ge upp sin frihet.

Jag är arbetssökande, men fick också ställa om mina sommarrutiner nu när min man började jobba igen.

Hoppas du snart känner dig lite piggare och att förkylningen försvinner.

Leles värld sa...

Hej, vad kul att du hittade till mig! Tack för tipset. Sak absolut prova att ha i lite lime nästa gång.

Här i usa finns ju en massa dundermedlel mot förskylningar, har dock inte provat själv ännu... Maken brukar dock köpa hem så fort han känner att något är på g.

Krya på dig
Kram Lele

Min plats i solen sa...

Vad skönt att höra att du mår mycket bättre nu. Vilken tur att du hittade rätt till slut och jag tycker helt klart att du förtjänar en livstidsförbrukning efter din fina reklam för deras märke. Fattas bara annat. ;)

Roligt att höra att det går bra på jobbet. Det är säkert som du säger, tröttheten är antagligen en reaktion på att du inte är van att gå upp lika tidigt längre. Dessutom är ju hösten på väg med lite kortare dagar. Du får be familjen förbereda soffan för dig när du kommer hem i morgon. ;)

Jag hoppas att kursen var intressant och gav mycket inspiration? :)

Lycka till imorgon när dina nya små elever kommer. Vad härligt att få träffa ett helt gäng föräntansfulla barn. Kanske också lite pirrigt i magen? För både elever och för läraren? ;)

Trevlig helg och sköt om dig!

Kram Lotta

Ida-www.lippstick.se sa...

Lycka till i morgon!
/ Kram Ida

Anneli sa...

Hoppas att du får fortsätta vara frisk :)

Vad spännande både för dig och barnen att börja ettan. Själv har jag en liten kille som börjar förskoleklass på måndag och gissa om han är förväntansfull och pirrig.

Jag förstår att det är lite kämpigt i nu i början att börja jobba. Det är ju så härligt med sommar och semester.
Kram!

Trillingnöten sa...

Camilla: ja, det är fantastiskt roligt och alla barn älskar det! Känns skönt att höra glada rop när man kommer på morgonen :)

Carro: Ja, det är nog rutinerna som är svårast att ändra :) Jag är ju van att träna på morgonen nu t ex. På kvällarna nu är hjärnan inställd på slappa, men nu måste jag träna istället...typiskt...Hoppas du hittar ett fantastiskt jobb snart!

Lele: Kul att du kikade in!
Ja, jag har testat de där förkylningspreparaten and I love it! Clarityn...fantastiskt!

Lotta: Alltid pirrigt i magen! Ojoj! Och speciellt att träffa föräldrar :) De kan vara nog så skrämmande i vanliga fall, men har de ettor är det värre :) Tack för uppmuntrande ord! Kram :)

Ida: tack!!

Anneli: Oj vad kul för din lilla att börja förskoleklass! Det kommer att bli så kul :) Jag kommer ihåg lite hur det var när man själv var i den åldern :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...