fredag 27 augusti 2010

Virrpanna

Mitt bord inne i lärarrummet på jobbet är gömt under högar av papper och tidningar och annat smått och gott. Ovärderligt är detta material. Ibland kan det dock vara lite förvirrande. Nåt viktigt papper hamnar under en tidning i fel hög och så vidare. Detta resulterar i många förlorade minuter när jag ska leta reda på rätt papper. Det spelar liksom ingen roll att jag har ambitionen i början av terminen att vara väldigt organiserad. Efter en vecka är det tillbaka igen. De flesta papper kan jag inte lägga undan eftersom det är pågående arbeten som måste ses över då och så.
Mitt virriga sinne blev överhettat i går morse när jag skulle dela ut arbetsböcker till mina nya ettor. Jag visste att jag hade förberett böckerna i en hög. Det var sammanlagt 12 böcker som skulle delas ut. Jag förberedde ettorna genom att sätta dem vid ett bord tillsammans med pennor och sudd. Sen gick jag för att hämta böckerna. Och de var borta! Jag letade överallt. Under katedern, i bokhyllorna, inne i lärrarummet. De var puts väck. Jag letade i 15 minuter medan mina otåliga ettor fick myror i brallan. Jag fick nästan panik. 12 nya böcker. Mycket pengar. Till sist blev det rast och inga böcker återfunna. Jag hade fortfarande ingen aning om var de kunde vara. Det enda jag kunde göra var att spekulera. Kanske hade de blivit kastade av misstag? Hade jag lagt dem på helt fel ställe för att hitta ha dem på ett bra gömställe - så bra att inte ens jag hittade dem?
Plötsligt, när jag satt vi mitt skrivbord, trillade myntet ned i min tomma skalle och landade på botten med ett hårt plonk. Jag hade ju delat ut böckerna till eleverna redan tidigare i veckan! De låg i deras lådor redan och väntade på att få bli ifyllda...Ibland går det bara för lång :p

6 kommentarer:

my sa...

Hihi, hoppsan! Bättre lycka nästa gång då. :P
Hoppas du får en bra sista jobbdag på veckan idag!!

Kim M. Kimselius sa...

hihihi... Ja så kan det vara ibland. Mina TVÅ skrivbord är alltid belamrade med inkommande post, researchmaterial/böcker, pågående manus etc. Ibland lånar jag t.o.m. min mans bord för att få plats. Något han verkligen inte gillar. Så jag vet hur det ser ut på ditt skrivbord, i alla fall vet jag hur det ser ut på mitt! Kram Kim

Anneli sa...

Alla är nog lite trötta så här i början av terminen det är inte konstigt att hjärnan inte riktigt hänger med :D

Kramar!

Saltistjejen sa...

HAhaaaa! Skönt att höra att man inte är ensam iallafall... ;-)
Kram!

Marianne sa...

Haha, ja ibland är det bättre att hålla sig till rutiner än att vara lite extra duktig : ) Tur att du kom på var de var i alla fall!

Kram!

Trillingnöten sa...

My: Det var en jättebra dag igår! Och sol till och med!

Kim: Då är vi lite lika :) Jag blir helt överväldigad och sprider ut mina saker både här och där :)

Anneli: Den där tröttheten sitter i hela året är jag rädd :p Men jag jobbar på det. hehe.

Saltis: Vi bildar klubb som när man var liten :)

Marianne: Ja, det stämmer faktiskt! Mycket mindre förvirrande!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...