torsdag 17 maj 2012

Mitt (som blev mina) bästa recept

Visst passar det bra att ta denna önskerubrik så här inför helgen? SteelCityAnna har bidragit med denna. Eftersom jag inte är nån jätteduktig kock direkt... Eller jo, ibland kan jag få såna där infall och faktiskt göra nåt riktigt smaskigt, men det händer så sällan. Vad jag ville komma fram till är att jag har fler recept på bakverk än maträtter och det lär bli ett sånt som jag bjuder på . Fast vänta lite. Det blir nog tre recept faktiskt!

Lax med wasabiost
Laxfiléer (så många som antalet personer som ska äta givetvis)
1 burk philadelphiaost alt någon annan cream cheese-sort. Naturell.
2 msk wasabipasta (finns på asiatiska avdelningen)
salt
peppar
Pressad potatis att servera till

1. Krydda och salta laxen.
2. Sätt ugnen på 150 grader.
3. Blanda wasabipasta med philadelphiaosten, lite salt och peppar. Ta så mycket wasabi som passar dig. Det kan bli väldigt starkt.
4. Bred över wasabiosten på laxen. Detta kan vara lite trixigt, men det är värt besväret!
5. In i ugnen cirka 20 minuter.
6. Servera med potatis och grönsaker.

Kladdkaka deluxe


2 ägg
2 dl socker
1,5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
100 gram mjölkchoklad
100 gram mörk choklad (gärna 70%)
3 msk kakao
2 små nougat, delade i kuber
1 dl hasselnötter, hackade
1 dl pecannötter eller valnötter, hackade
125 gram smält smör

1. Börja med att smälta ca 50 gram av både mörk och ljus choklad i ett vattenbad. Samtidigt smälter du smöret i en kastrull. Blanda sedan den smälta chokladen och smöret.
2. Vispa ägg och socker poröst. Häll i kakao och vaniljsocker i äggsmeten. Blanda väl.
3. Blanda i chokladen och smöret. Vispa väl.
4. I med mjölet.
5. Sist blandar du i halva mängden nougatkuber och hälften av nötterna i smeten och rör om.
6. Häll smeten i en ugnsform (gärna en lite mindre sort så att kakan blir tjock). Tryck ned resten av nougatkuberna i kakan. Strö över resten av nötterna och tryck till dem lite så att de sjunker ned i kakan.
7. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Inte för länge, kakan ska vara kladdig!
8. Servera med skivad banan och grädde eller vaniljglass.


Morotskaksmilkshake (yep, for real! Ni måste testa denna!)


1 mogen banan, fryst
1 lagom stor morot, kokad
1 tsk kanel
1 tsk vaniljextrakt eller 1/2 tsk vaniljpulver
1 gnutta mald ingefära
1 gnutta muskotnöt
1,25 dl mjölk
Valfritt: 1 tsk kokosolja
Valfritt: 1 gnutta sötningsmedel som stevia

1. Häng med nu. Detta är ganska komplicerat. Lägg i alla ingredienser i din mixer. Vrid om startknappen (eventuellt tryck in den om du har en sån knapp istället). Mixa.
2. Hängde ni inte med?
3. Jag tar det igen. Lägg alla ingredienser i din mixer. Starta. Mixa. Got it?
4. Häll upp i ett stort glas. Servera!


11 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Kladdkakan måste provas genast :)

Sara sa...

Åh de där recepten måste testas någon dag! :)

Villa Frejas bokblogg sa...

Oj, det lät spännande.
Själv håller jag redan på att klura på vilken mat jag ska bjuda på under min examensfest.

Monica sa...

Lyxchokladkakan låter smarrig:-)

Duktiga Tjejen sa...

Morotskaks-milkshake bara måste jag prova! Jag tål morötter nu som gravid (kokta) men inte annars, helt sjukt. Jag älskar morötter.

Och wasabi, älskar´t! Brukar ha sån wasabipasta hemma. Ska göra så fort ungen ploppat ut.

Madeleine i USA sa...

Allt låter jättesmarrigt, vart nyfiken och testa milkshaken :)

Saltistjejen sa...

MUMS!!!! Nu blev jag hungrig. :-)

Min plats i solen sa...

Låter gott alltihop! Tack för att du delar med dig av dina favoriter. Måste helt klart testas. :)

Sköt om dig vännen och tack för alla fina ord, du anar inte vad det betyder mycket att du finns där ute.

Jag hoppas att ni får en riktigt fin helg!

Kram Lotta

Marina sa...

tack för flera bra tips!

Emelie sa...

Du gör jättegod mat syrran

Johanna sa...

Grymma recept, nu vill jag testa alla. Tack!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...