torsdag 25 mars 2010

Latmasken vs jag

Igår eftermiddag blev jag attackerad av latmasken som liksom slog till mig i bakhuvudet. Helt oförhappandes. Det var som om luften bara försvann. Träningen låg risigt till. Jag kände verkligen inte för att springa intervaller i 40 minuter. Jag kände inte ens för att duscha. Men då, mina vänner, då sparkade jag latmasken tillbaka och skickade den all världens väg. På med träningskläderna och ut genom dörren innan latmasken kom tillbaka. Sen gjorde jag min runda på löpbandet och det kändes fantastiskt efteråt! Bara man kommer iväg så löser sig resten.

Efteråt tittade vi på filmen "The Hurt locker". Ingen höjdarfilm direkt. Not my cup of tea. Maken berättade då att hon som regisserat filmen, Kathryn Bigelow, hade vunnit en Oscar för filmen. Inget konstigt med det. Sedan berättade han att hon är den första kvinnan som vunnit en Oscar för bästa regi - någonsin. Det är ju helt otroligt. Man har ju delat ut Oscars hit och dit för alltid. Och först i år, 2010, vinner en kvinna för bästa regi. Jag trodde seriöst att vi kommit längre än så vad gäller jämställdhet. Kvinnor! Upp till kamp för sjutton! We can do it!

2 kommentarer:

elin sa...

skönt att komma till den punkten när vikten går neråt. Men det tar ju en stund innan det sker. får hoppas jag hittar samma motivation som du har haft.

Saltistjejen sa...

Japp! Den filmen fick hur många Oscar som helst! Även en svensk fick två oscar för ljudeffekterna i den filmen! haha han hade en otorligt tydligt svensk brytning i sitt tacktal!!! :-)
Jag gillade dock filmen mycket. Tyckte den visade hur "modern" krigföring sker idag samt även hut lokalbefolkningen både drabbas och även "driver sin del av kriget". Men jag gillar ofta krigsfilmer rent generellt och tycker att det är intressant att se just Irakkriget på film nu. De flesta krigsfilmer man annars ser är ju 2:a världskriget skildringar samt Vietnam-krigsskildringar. Och just Irak är ju så otroligt annorlunda.
Ang första kvinnliga regissören som fått oscar är jag tyvärr inte förvånad. Jag tror att det handlar mycket om att det finns FÅ stora kvinnilga regissörer. faktistk. Själv kan jag inte nämna många om ens någon...???
Tänk även att det var för endast ett par år sedan som Halle Berry var den allra försa afroamerikan som vann en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll! DET är ju också helt galet!! kanske ännu mer eftersom det absolut finns MÅNGA svarta kvinnor som är skådespelare!
Stor kram!!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...