onsdag 17 mars 2010

TV


Dottern N har blivit överförtjust i programmet "Händige Manny". Lite som Byggare Bob, men med verktyg och lite mer snickeri och fixeri. Hon är nästintill besatt. Om hon slår på TV:n och programmet inte är på kommer hon med TV-dosan för att vi ska kunna ändra kanalen till Manny. Nu går ju inte Manny på TV dygnet runt till N:s stora förtret!
Om Manny är på TV är lyckan gjord. Hon dansar, försöker sjunga med och härma ord. När vi gick på stan häromdagen, gick hon bredvid oss och snackade och då kom Manny upp ganska ofta.
Manny har en sång som sjungs när det är dags att gå och hjälpa någon med ett snickeriproblem. Den börjar med "upp och hoppa, come on lets go". N sjöng "upp och hoppa" en miljon gånger mellan middagsbordet och badrummet efter middagen.
Jag vet inte var denna besatthet kommer ifrån eftersom hon ser andra program också. Manny har hon fastnat för. Kanske är det för att han pratar både svenska och engelska?

Det är roligt att se hur N skapar sina egna intressen och hur hon själv vill ha saker och ting. Det är inte alltid vi föräldrar gör rätt och på hennes sätt längre.
Och hon lär sig fort!
Igår sjönk ljudet på TV:n när hon tittade och genast sprang hon till TV:dosan och plockade upp den, men då kom ljudet tillbaka och hon lade ner dosan igen eftersom problemet var löst :)

3 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Hahaha! Även här kollas på Handy manny men här pratar han enelska och spanska. Som Dora. Men även om E kollar på Manny så är det fortfarande Elmo i Sesame Street samt Mickey Mouse clubhouse som är favoriterna på TV. Fast allra mest förtjust är hon ju i våra dvd-filmer "Höjdarna" samt att se Pingu på datorn.
Men det där med att lära sig är skoj! De snappar såååå snabbt!!!!
Kram!

Ida sa...

Japp, det är Smulans favoritprogram också, inte nog med att Filip fick en verktygslåda som liknade den också... nu är det riktigt populärt =)

Trillingnöten sa...

Saltis: Vi har Handy Manny på datorn :) På engelska. Han låter lite skum, när man är van vid svenska! Mickey Mouse är också ett program som är populärt, men jag hatar det. Här säger de "muskeredskap"! Om Musses hjälpsak...fy.

Ida: Manny tar över barnens hjärnor :p

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...