torsdag 11 mars 2010

Sötsug

Men åååh. Jag har ett nytt fenomen att rapportera, nämligen "torsdagssuget". Jobbigt kan jag tala om. Jag försöker ju att inte äta nåt sött och gott under veckorna, spara lite kalorier till helgen. Det brukar gå så där. Det är så att varje vecka så slår det här hemska tordagssuget till. Det är som om Djävulen hoppar upp på ena axeln och nån slags Kalorihelgon på en andra och fajtas hela dagen.
- Men du, du har ju varit sååå duktig i typ tre dagar. Ät lite choklad vetja! slår Djävulen till med.
- Jovisst, det kan du ju göra lilla vän, men snart är det ju faktiskt lördag, du kan vänta lite till, replikerar Kalorihelgonet.
- Sure, fortsätter Djävulen, men en chokladbit skadar ju inte! Skippa ett mellanmål. Det är långt till lördag kära du.
- Du har ju varit så duktig, du har verkligen kämpat hela veckan. Vänta lite till. Tänk på vikten! svarar Kalorihelgonet.
- Skulle inte tro det! Tänk på att du bara lever EN gång, du måste ju smaka på allt och njuta lite av livet innan du dör. Du kan ju dö vilken sekund som helst, passa på!, skjuter Djävulen in.
- Vad ska jag säga? Djävulen har ju rätt i sitt påstående. Ät en chokladkaka för bövelen!
Och där har Kalorihelgonet gett upp och så även jag.

1 kommentar:

my sa...

Haha, känner igen det där!

Fast så är ju jag sämst i sverige när det gäller självdisciplin så den där djävulen möter inte starkt motstånd. Nä, jag gör som pressbyrån, aka bullbyrån, ju mer eller mindre tydligen tvingar mig till - äter en bulle till mellanmål och är glad. ;)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...