tisdag 16 mars 2010

Vårkänsla


Vilken känsla att inte behöva bylta på sig ett halvt ton kläder för att gå ut! Igår eftermiddag gick jag, maken och N ut på en promenad. Strålande solsken och minus 2 bara. Det var helt andra bullar än att gå ut vid minus 20 och faktiskt vid många tillfällen förvänta sig att en och annan isbjörn skulle patrullera stadens gator. Då, vid minus 20, var nästan varje steg plågsamt och det enda man kunde tänka på var att komma in så snart som möjligt. Nu är det ett rent nöje att gå ut. Kanske är inte den där växthuseffekten så pjåkig i alla fall :p

Dessutom är det ljust varje morgon när jag vaknar vid klockan 06. Det är ju fantastiskt bara det. Hur fort gick inte det? Från totalt mörker till nästan sol dygnet runt känns det som, på bara ett par veckor.
Varje vår känner jag mig lite nedstämd, detta har inte infunnit säg ännu, men det kommer så småningom. Trots solens återkomst, varmt väder och knoppar i träd och blommor, får jag ofta en släng av "depression" på vårkanten. Vad det beror på vet jag inte, men det går över efter ett par veckor. Visst är det konstigt? Det kanske tar ett tag att skaka av sig vinterkänslan, vintermörkret och vinterkylan. Att kroppen ska uppfatta att det faktiskt är andra tider!
Nu ser jag fram emot påsklov :p Då är det vår på riktigt. För er som inte visste det. Det sker om 2,5 vecka.

2 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å vad härligt!!! Vårkänslor är även för mig som att kastas runt på ett stormigt hav. Mest lycka men ibland kan även jag få slängar av ett enormt vemod. Förr om åren kunde även nedstämdhet komma. Som du säger är det svårt att inse vad orsaken är. Man borde ju bara bli glad av ljuset och värmen. Men kanske våren ocskå för med sig en insikt om hur otroligt flyktigt ögonblicket är. och det gör att man känner vemod och t o m lite sorg i hjärtat ibland???
Stro kram iallafall! Njut nu av dina positiva vårkänslor!

Trillingnöten sa...

Saltis: Vad skönt att höra att man inte är ensam :) Och vilket filosofiskt svar :) Jag tror att det är som du säger. Och kanske ska man ta tillvara på ögonblicken bättre, som vi pratade om tidigare!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...