fredag 26 mars 2010

Torsdagssug

Igår infann sig det berömda torsdagssuget igen. På väg hem fick jag trevliga associationer från registreringsskyltar. En bil åkte förbi och hade bokstäverna BWN. Min hjärna kickade igång och tänkte "Mmmmm....Brownie". Vad kom det ifrån liksom? Ny bil : TRT. Hjärnan: "Tårta!"

Kanske hände detta eftersom jag var lite hungrig. Vi skulle ju få våfflor igår i skolan. Barnen kommer och ställer sig i kö utanför matsalen klockan 11.00 som vanligt. Maten inte klar. Okej. Vi väntar tålmodigt. Efter 10 minuter har kocken inte kommit ut från köket ännu. Kollegan går in. Tyvärr är det inte klart.
- Hur många våfflor behövs, frågade han?
- Om alla ska ha två så behöver vi 100 våfflor, svarade kollegan.
- Mmmm. Jag har 40, svarade kocken.
30 tog förskolan och skolan fick vänta så att alla fick minst en våffla. När det gått 30 minuter gick jag in och skaffade lite bröd åt de stackars barnen som nu hade börjat hota MIG.
- Om jag inte får mat snart kommer jag inte att dela med mig av mitt roliga-timmen.godis till! säger yngsta killen i klassen, med sur min.
- Nu tänker jag byta skola! Jag kommer inte på måndag! skriker en annan tjej i klassen.
Dags för lite näring tänkte jag och hivade fram lite bröd.
Till slut fick alla barn en varsin våffla. Jag? Jag fick lite bönor och en mjuk macka. Därav hjärnstrejk på väg hem från jobbet med brownies, tårtor, godis och annat i tankarna.
-

2 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Men himmel! KUNDE man inte försökt att påbörja gräddningen liiiite tidigare då? Eller haft fler våffeljärn??
Hm tycker det låter lite konstigt.

Trillingnöten sa...

Saltis: Ja, det var verkligen hur skumt som helst! Och mycket irriterande. Han som är i köket denna veckan är lite konstig. Han visste ju läget, då får man planera efter det. Och kanske inte ha våfflor. Ingen hade saknat dem kan jag säga!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...